Gaziantep'in Doğal Güzellikleri - GeziBilen

Gaziantep'in Doğal Güzellikleri

Gaziantep'in Doğal Güzellikleri

Güzeller güzeli doğasıyla özdeş, yemyeşil alanlarıyla insanın içini açan, nefes aldığını hissettiren Gaziantep’in mesire alanlarını sizler için derledik. Lafı fazla uzatmadan başlayalım, buyursunlar.

Dülükbaba Mesire Alanı

Gaziantep şehir merkezine yalnızca 8 kilometre uzaklıkta olan bu doğasıyla ruhu doyuran yer, aslında Türkiye’nin elle dikilmiş ağaçlardan oluşan en büyük koru ormanlarından biridir. 40 kilometrelik alanı ile neredeyse devasa denilebilecek bir doğal görünüme sahip oluşu ve harika fotoğraf çekinebilecek bir yer olarak bilinmesiyle her yıl binlerce turistin ilgisini gören Dülükbaba Mesire Alanı, sizi de güzelliğiyle mest edecek.

Karpuztan (Oğuzeli)

Oğuzeli ilçesinde yer alan Karpuzatan mesire alanı da yine Dülükbaba gibi şehrin karmaşasından uzaklaşmak isteyenlerin uğrak yerlerinden biri. Huzur veren atmosfere sahip olması bir yana kolay ulaşımıyla da göze çarpan yer aynı zamanda Gaziantep halkının da sıkça ziyaret ettiği doğal güzellik mekanlarından biri.

Burç Ormanları

Fotoğraf meraklılarına sesleniyoruz, hafıza kartlarınızı hazırlayın ve kameralarınızın bataryalarını yüzde 100’e kadar doldurun ki bu harika yerde dilediğinizce çekim yapabilesiniz. Tamı tamına 350 hektarlık çam ormanlarından oluşan; kozaklarla dolu mistik yürüme yoluyla sizi başka bir evrene götürüyormuş hissi uyandıran bu yerde siz de kendinizi Alice Harikalar Diyarı’nda gibi hissedeceksiniz.

Nafak

Şimdi öncelikle meyve bahçeleriyle kaplı misler gibi bir yer hayal edin. Ettiniz mi? Şimdi de onu unutun! Çünkü hayallerinizdekinden bile daha güzel bir yerdir Nafak. Yemyeşil, suyu bol ve meyvelerle dolu bu -ki özellikle eriklerle bütünleşmiştir Nafak- doğa harikası yer sizi de etkisi altına alacak.

Yorumlar

    GeziBilen

    Tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerimize ışık tutarak; ülkemizin tanıtımına katkıda bulunmak bizi sizlerle buluşturan temel amacımızdır.

    GeziBilen Logo
    Google Play Badge
    AppStore Badge
    AppGallery Badge
    İletişim

    0 (212) 274 2121

    merhaba@gezibilen.com

    Balmumcu Mah, Bestekar Şevkibey Sk, No:26 Beşiktaş-İstanbul

    • GeziBilen Gezi Noktaları2.500 gezi noktası

      2.500 noktayı keşfetmeye hazır mısınız?

    • GeziBilen Ülkeler4 Farklı Dil Seçeneği

      Tüm yazılı ve sesli içerikler Türkçe, Almanca, İngilizce ve Rusça

    • GeziBilen Rotalar185 Tematik Rota

      Her şehir için özel hazırlanmış onlarca tematik rota

    Diğer İçerikler