Gaziantep Mutlaka Görülmesi Gerekenler - GeziBilen

Gaziantep Mutlaka Görülmesi Gerekenler

Gaziantep Mutlaka Görülmesi Gerekenler

Gaziantep'i Gaziantep Yapan Yerler

Binlerce yıllık tarihine sayısız kültür ve gelenek sığdırmış, neredeyse insanlığın doğuşuna sahne olmuş Gaziantep’in “bunları görmeden olmaz”larını sizler için derledik, buyurunuz.

Öncelikle itiraf edin ki bu şehre geliyorsanız öncelikli hedefiniz muhteşem mutfağından istifade etmek. Ancak unutulmaması gerekiyor ki bu şehrin tarihi de göz doldurur ve tarihi mekanlarını gezmezsek, müzelerini görmezsek, mutlaka görülmesi gereken yerlerine gitmezsek Gaziantep’in gözü arkada kalır, bizden söylemesi.

Zeugma Mozaik Müzesi

Bu şehirde gezip görülmesi gereken hemen her yer neredeyse merkez kısmında toplandığı için öncelikle söyleyelim, upuzun yollar aşmanıza gerek yok. Mozaik koleksiyonunun büyüklüğü bakımından Türkiye’nin en büyük ikinci mozaik müzesi olma unvanını elinde tutan bu ihtişamlı yeri görmeden dönmek olmaz.

Gaziantep Kalesi

Tam olarak yapım tarihi bilinmese de Roma kadar eski olduğu düşünülen ve şehrin simgelerinden biri olan Gaziantep Kalesi’ni görmeden bu şehirden dönmek olmaz, bilin istedik.

Pişirci Kasteli

Net bir şekilde söylüyoruz ki Gaziantep’in su mimarisinde kendini aştığı eşsiz eserlerden olan Pişirici Kasteli’ni görmeden tüm mimari güzellikleri görmüş olmazsınız.

Gaziantep Hamam Müzesi

Şimdi bir düşünün, Osmanlı’da hamam bir kültürdü. Yalnızca vücudu yıkamak değil, ruhu da arındırmak gibi bir felsefesi vardı. Tüm bu anlayışla da sayısız hamam yaptırıldı. Peki ya bu kültürü en yakından nasıl tanıyabiliriz? Tam olarak Gaziantep Hamam Müzesi’ni ziyaret ederek. Şehrin kültürüyle hamam felsefesinin buluştuğu bu mistik dünyaya gidip görmeden Gaziantep’ten ayrılmamalı hani.

Gaziantep Botanik Bahçesi

2009 yılında kurulan ve neredeyse tüm Türkiye’nin bitki örtüsünün bir koleksiyonu niteliğinde olan bu güzeller güzeli bahçede siz de Alice Harikalar Diyarı’nda hissedeceksiniz. Böyle güzel bir hissiyat da kaçırılmaz diye düşündük ve listemize ekledik. Görmeden dönmeyin.

Saklı Konak

Aslında lokasyon olarak değil, güzellik bakımından saklı ve bir o kadar da narin bir yerden bahsediyoruz. Sizi zaman yolculuğuna çıkarmak için neredeyse ant içtiğine yemin edebileceğimiz Saklı Konak’ı görmeden, koleksiyonunun ihtişamında kaybolmadan dönmeyiniz bu şehirden, aklınız kalır sona.

Zincirli ve Kemikli Bedestenleri

Bedesten aslında Osmanlı’da şehrin alışveriş merkezleri olarak kabul edilir ve aradığınız her şeyi bulabileceğiniz kapalı bir yapı olarak inşa edilirdi. “Peki nedir bu bedestenleri bu kadar özel yapan?” diye sorabilirsiniz, hemen cevaplayalım. Bu bedestenler yüzyıllık tarihlerine rağmen hala işlevlerini koruyor ve şehrin kültür zenginliğini size sonuna kadar anlatıyor. Hem buralara kadar gelmişken alışveriş yapmadan da olmaz hani. Gaziantep’e özgü yöresel eşyaları bulabileceğiniz bu yegane yerlere uğramadan şehirden kesinlikle dönmemelisiniz.

Yorumlar

    GeziBilen

    Tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerimize ışık tutarak; ülkemizin tanıtımına katkıda bulunmak bizi sizlerle buluşturan temel amacımızdır.

    GeziBilen Logo
    Google Play Badge
    AppStore Badge
    AppGallery Badge
    İletişim

    0 (212) 274 2121

    merhaba@gezibilen.com

    Balmumcu Mah, Bestekar Şevkibey Sk, No:26 Beşiktaş-İstanbul

    • GeziBilen Gezi Noktaları2.500 gezi noktası

      2.500 noktayı keşfetmeye hazır mısınız?

    • GeziBilen Ülkeler4 Farklı Dil Seçeneği

      Tüm yazılı ve sesli içerikler Türkçe, Almanca, İngilizce ve Rusça

    • GeziBilen Rotalar185 Tematik Rota

      Her şehir için özel hazırlanmış onlarca tematik rota

    Diğer İçerikler