Çantanıza Sığdıracağınız Gaziantep Hatıraları - GeziBilen

Çantanıza Sığdıracağınız Gaziantep Hatıraları

Çantanıza Sığdıracağınız Gaziantep Hatıraları

Lezzetli yemekleriyle, baklavasıyla bilinen Gaziantep; Ezo Gelin’in de memleketidir. En az yemekleri kadar zirve yapan el işçiliği bu yörede çok önemli ve değerlidir. Hediyelik ürün almak için Bakırcılar Çarşısı ve Elmacı Pazarı’na gidebilirsiniz.

Yemeni Patikler

Gaziantep’te gerçek deriden el işi patikler yapılıyor. Terletmiyor, rahatsız etmiyor… Üstü keçi, içi koyun derisi olan yemenilerin yapımında sentetik madde kullanılmıyor. Doğal olduğu kadar görünümü de güzel!

Antep İşi

Antep’te kumaş dokuma işini kadınlar yapıyor. Antep işi kumaşı örmek zor iştir, muntazamlık ister. Süslenen bu kumaşlar, örtü ve danteller evin dört bir yanını süslüyor.

Kutnu Dokuması

Gaziantep’e özgü bir ipekli dokuma türü olan kutnu, ilk zamanlar sadece ipekten üretiliyordu. Daha sonraları suni ipekten yapılmaya başlandı. İçine biraz da pamuk ipliği eklenerek bugünkü formuna ulaştı. Ve bu kumaş Londra defilelerinde bile boy gösteriyor, bilin istedik.

Sedefli Kakma

Sedefli kakmalı ahşap kutular, tepsiler, takı kutuları ve daha neler neler… Bu ürünler, dünyanın en değerli ağaç işleri arasında gösteriliyor, bunu da bilin istedik.

Antep Sabunu

Halepli ustalar 19’uncu yüzyılda bölgeye sabunculuğu getirmiş. Bugün Nizip’te çokça sabunhane var. Nizip’ten zeytinyağlı sabun almak iyi fikir çünkü artık tamamen fabrikasyona dönen sabunculuğun son örneklerini kullanma şansını yakalayabilirsiniz.

Bakır Eşyalar

Hemen adres veriyoruz; membası Bakırcılar Çarşısı! 400 yıldır bakır işlemeciliği yapılan Gaziantep’teki çarşılardan cezveler, kahve fincanları, objeler ve hediyelik eşyalar sizleri bekliyor. Tamamı el işçiliğinden ve muhteşem!

Gıda Olarak Yanınızda Getirebilecekleriniz:

. Baklava

. Antep peyniri

. Kurutulmuş Sebzeler 

. Zahter 

. Pul Biber ve Sumak

. Kahve 

Yorumlar

  • gyolcusu
    14.05.2022 05:22

    GAZİANTEP ANLATILMAZ YAŞANIR ☺️💫

  • choca
    01.08.2022 13:42

    Fotoğrafta görülen Zincirli Bedestende ahşap oyuncaklar satan küçük bir dükkan vardır. Önünde mutlaka vakit geçirmelisiniz. Öyle sanıyorum ki burası Türkiye'deki en fazla ahsap zeka oyuncakları çeşitliliği olan dükkandır. Fatih abi de oradaysa sohbetine doyum olmaz. Unutmadan oyuncakların çoğu çocuklar için olduğu kadar büyükler için de uygun =)

GeziBilen

Tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerimize ışık tutarak; ülkemizin tanıtımına katkıda bulunmak bizi sizlerle buluşturan temel amacımızdır.

GeziBilen Logo
Google Play Badge
AppStore Badge
AppGallery Badge
İletişim

0 (212) 274 2121

merhaba@gezibilen.com

Balmumcu Mah, Bestekar Şevkibey Sk, No:26 Beşiktaş-İstanbul

  • GeziBilen Gezi Noktaları2.500 gezi noktası

    2.500 noktayı keşfetmeye hazır mısınız?

  • GeziBilen Ülkeler4 Farklı Dil Seçeneği

    Tüm yazılı ve sesli içerikler Türkçe, Almanca, İngilizce ve Rusça

  • GeziBilen Rotalar185 Tematik Rota

    Her şehir için özel hazırlanmış onlarca tematik rota

Diğer İçerikler