Edirne'nin Doğal Güzellikleri - GeziBilen

Edirne'nin Doğal Güzellikleri

Edirne'nin Doğal Güzellikleri

Aslında tamamı bir doğal güzellik olan Edirne’nin tabiat ana hediyelerine doğru bir göz atacağımız yazımıza lafı çok uzatmadan hemencecik başlıyoruz efenim, buyursunlar.

Meriç ve Tunca Nehirleri

Su kenti olarak da bilinen Edirne’nin en önemli iki noktası ve iki doğa harikasından selamlar. Güzelliği ve narinliğiyle gönülleri fetheden Meriç’in aslında bir kolu olan ve Bulgaristan’dan Türkiye’ye gelip bir 12 kilometre de bu topraklarda varlığını sürdüren Tunca’nın yanıbaşında ince belli bir bardakta çay içmemek olmaz. Tamam tamam, mizacınıza göre şöyle güzel, bol köpüklü bir Türk kahvesi de içme opsiyonunu sunuyor bu zarafet tanımı güzellikler. Ta Bulgaristan’dan gelip Edirne’ye hayat verir ve en sonunda da Ege Denizi’ne dökülür bu tabiat ananın en narin ve bir o kadar da en güçlü hediyeleri… Yanında birkaç selfie çekmek, oturup birazcık kitap okumak, suyun akışındaki müziği dinlemek ve maviyle yeşilin muazzam aşkına şahit olmak isteyenlerin uğrak mekanı olan Meriç ve Tunca Nehirleri şüphesiz ki Edirne’nin en muazzam doğal güzellikleri! Biz yine de diğer tabii tatlışlara değineceğiz ama merak etme.

İbrice Limanı

Keşan’a bağlı Mecidiye Mahallesi’ndeki bu liman aslında iki küçük koydan meydana gelir. Dalgalardan tamamen korunan, bu nedenle misafirlerine de sakin bir gezinti imkanı sunan İbrice Limanı’nın güzelliğinde hazır olun! Çünkü siz de her an bir şair ya da fotoğrafçı olabilir, sanatla dolabilirsiniz ya da elinize bir kalem ve bir kağıt alıp bu ihtişamlı güzelliği resmetmek isteyebilirsiniz.

Söğütlük – KenT Ormanı

Mis gibi havasının ciğerlerinize dolduğu anda yaşayacağınız kişisel Rönesans döneminin hiç bitmesini istemeyeceğiniz Söğütlükte kendiliğinden gelen bir huzura kavuşacaksınız. Edirne-Karaağaç yolu üzerindeki bu mesire yerinin Meriç kıyısındaki kısmında gönlünüzce suyun sakinleştirici etkisine kendinizi kaptıradabilirsiniz hani.

Yorumlar

    GeziBilen

    Tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerimize ışık tutarak; ülkemizin tanıtımına katkıda bulunmak bizi sizlerle buluşturan temel amacımızdır.

    GeziBilen Logo
    Google Play Badge
    AppStore Badge
    AppGallery Badge
    İletişim

    0 (212) 274 2121

    merhaba@gezibilen.com

    Balmumcu Mah, Bestekar Şevkibey Sk, No:26 Beşiktaş-İstanbul

    • GeziBilen Gezi Noktaları2.500 gezi noktası

      2.500 noktayı keşfetmeye hazır mısınız?

    • GeziBilen Ülkeler4 Farklı Dil Seçeneği

      Tüm yazılı ve sesli içerikler Türkçe, Almanca, İngilizce ve Rusça

    • GeziBilen Rotalar185 Tematik Rota

      Her şehir için özel hazırlanmış onlarca tematik rota

    Diğer İçerikler