Çanakkale'de Her Mevsim Gezilecek Popüler Yerler - GeziBilen

Çanakkale'de Her Mevsim Gezilecek Popüler Yerler

Çanakkale'de Her Mevsim Gezilecek Popüler Yerler

Çanakkale, Marmara’nın en güzel şehirlerinden bir tanesidir. Tarihî yapıları ve doğal güzellikleri ile herkesi kendisine hayran bırakır. En önemlisi Çanakkale Savaşı’nın yaşandığı toprakların üzerinde kuruludur. Çok sayıda şehitlik ve müze bu şehirde yer alır. Bu sebeple dünyanın dört bir yanından yılın her dönemi misafir ağırlar.

Üzerinde destanlar yazılmış bu şehrin açıkçası her noktası ayrı bir güzeldir desek abartmış olmayız. Hiç gitmeyenlerin bile bir an önce gidip görmesi gereken şehirlerden biridir. Kültürel yapısı, insanı ve yemyeşil doğası ile sizi büyüler. Şehrin ziyaret edebileceğiniz her yeri hayran olunası cinstendir. Biz de bu yüzden buraya Çanakkale’de gezilecek yerler listesi hazırladık. İşte Çanakkale’nin doğal güzellikleri ile tarihî dokusunu hissederek gezilecek popüler yerler…


Çanakkale’de Gezilecek Popüler Yerler


Çanakkale Şehitleri Anıtı

Çanakkale Şehitleri Anıtı ziyaret edilmesi gereken en önemli yerlerden bir tanesidir. Gelibolu Yarımadası’nda Çanakkale Boğazı’nın ucundaki Hisarlık Tepe üzerinde yer alır. Buraya gittiğinizde Çanakkale Deniz Zaferi’nin atmosferini hissedersiniz. Kahramanlık destanını ruhunuzda yaşayacağınız bir ortamı vardır. Burası 1915 yılında Çanakkale Savaşı’nda kaybettiğimiz askerlerimiz için yapılmıştır. 42 metre yüksekliğindedir. 


Çanakkale Arkeoloji Müzesi

Çanakkale Arkeoloji Müzesi şehir merkezine 2 km uzaklıktadır. Şehre uğrayanların en çok gittiği müzelerden bir tanesidir. Burada Çanakkale’de bulunan antik kentlerden ve çevresinden gelen eserler kronolojik sıra ile saklanmaktadır. Troia, Assos ve Dardanos antik kenti kazıları burada yer almaktadır. Bunun yanında Polyksena lahti, Afrodit heykelciliği ve Hadrian heykeli bu müzededir. 


Truva Antik Kenti

Truva, Kaz Dağı eteklerinde bulunur. Tarihî kentlerden bir tanesidir. Homeros’un İlyada Destanı’nda Troya Savaşı burada yapılmıştır. MÖ 3000 yılına uzanan bir geçmişi bulunur. Ayrıca dünyanın ilk güzellik yarışması burada yapılmıştır. Katılan güzeller arasında Hera, Athena ve Afrodit vardır. Paris ise seçici görevini üstlenmiştir. İçlerinden Afrodit’i seçmiştir. Bu kentte ayrıca 1871 yılından beri kazılar yapılmaktadır. Kent defalarca yıkılıp kurulduğundan 42 yapı katı ortaya çıkarılmıştır. 


Çanakkale Saat Kulesi

Çanakkale Saat Kulesi, 20 metre yüksekliğindedir. Sultan II.Abdülhamid döneminde Cemil Paşa tarafından yaptırılmıştır. Planı aşağıdan yukarıya doğru incelen prizma şeklindedir. Kuleye güney cephesinden girilmektedir. Kuzey yönüne bir çeşme yerleştirilmiştir. Çeşmenin ayna taşı ve mermerden yalağı bulunmaktadır. Burası 1897-1898 yılında yapılmıştır. Kulenin ikinci ve üçüncü katına aydınlık vermesi açısından hafif sivri kemerli pencereler yapılmıştır. 


Bozcaada

Bozcaada, Türkiye’nin 3. büyük adasıdır. Ziyaretinizde kesinlikle es geçmemeniz gereken yerlerden bir tanesidir. Buradaki gün batımını mutlaka izleyin deriz. Rengarenk çiçeklerle bezeli taş sokaklarında yürüyüş yapabilirsiniz. Bunun yanında buranın güzel koyları ve ünlü rüzgar güllerini de mutlaka görmelisiniz. Uçsuz bucaksız bağları bulunmaktadır. Kekik kokulu tepelerini, lezzetli şaraplarını ve yemeklerini keşfedin deriz.


Aynalı Çarşı

Aynalı Çarşı, Çanakkale’de bulunan kapalı çarşıdır. 1890 senesinde Musevi cemaatinin ileri gelenlerinden Eliyau Hallio tarafından yaptırılmıştır. Çanakkale’nin asırlık simgelerinden bir tanesidir. Hatta Çanakkale Türküsü’ne konu olmuştur. Neredeyse 130 yıllık bir yerdir. Şehrin en eski alışveriş merkezidir. Tarihî çarşıda hâlen 57 iş yeri bulunur. 2014 yılında restore edilmiştir. Yerli ve yabancı turistlerin en çok ilgi gösterdiği yerlerden biridir. 


Babakale

Babakale, Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlıdır. Burası bir köydür ve Biga Yarımadası’nın en uç noktasındadır. Adını burada bulunan kaleden almıştır. Eskiden burası korsanların uğrak yeriymiş. Babakale için balıkçı köyü de diyebiliriz. Muhteşem manzaraya sahiptir. Osmanlı zamanından kalmış bir yapıdır. 


Yazan: Aslı Sarıtaş

Yorumlar

    GeziBilen

    Tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerimize ışık tutarak; ülkemizin tanıtımına katkıda bulunmak bizi sizlerle buluşturan temel amacımızdır.

    GeziBilen
    Google Play Badge
    AppStore Badge
    AppGallery Badge

    İletişim

    0 (212) 274 2121

    merhaba@gezibilen.com

    Balmumcu Mah, Bestekar Şevkibey Sk, No:26 Beşiktaş-İstanbul

    • GeziBilen Gezi Noktaları

      2.500 gezi noktası

      2.500 noktayı keşfetmeye hazır mısınız?

    • GeziBilen Ülkeler

      4 Farklı Dil Seçeneği

      Tüm yazılı ve sesli içerikler Türkçe, Almanca, İngilizce ve Rusça

    • GeziBilen Rotalar

      185 Tematik Rota

      Her şehir için özel hazırlanmış onlarca tematik rota