Çanakkale’de Gün Batımının En Güzel İzlendiği Yerler - GeziBilen

Çanakkale’de Gün Batımının En Güzel İzlendiği Yerler

Çanakkale’de Gün Batımının En Güzel İzlendiği Yerler

Eşsiz tarihi, doğal ve kültürel değerleriyle ziyaretçilerini büyüleyen Çanakkale’de gün batımının en güzel izlendiği yerleri sizler için derledik;

 

ASSOS ANTİK KENTİ

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Behramkale köyünün sınırları içerisinde yer alan Assos Antik Kenti, denizden yaklaşık 236 metre yükseklikte konumlanmış ve tarihi milattan önce 6.yy.’a kadar uzanan bir antik yerleşimdir. Yaklaşık 4 km uzunluğunda surlarla çevrili olan antik kentin odak noktasında ise Tanrıça Athena’ya adanmış bir tapınak bulunur. Teraslar halinde denize uzanmış şekilde kurulmuş olan kent sırtını Kaz Dağları’na yaslar. Özellikle müze ve ören yerlerinin çıkış saatlerinin uzatıldığı yaz aylarında Assos Antik kenti gün batımı için harika bir konumda bulunuyor.

 

BOZCAADA KALESİ

Çanakkale’den feribotla Bozcaada’ya geçmeye karar verdiğinizde gözünüze ilk olarak çarpacak yerlerden bir tanesi Bozcaada Kalesi. Kimler tarafından yapıldığı bilinmeyen kale bugün Türkiye’de en iyi korunmuş kaleler arasında yer alıyor. Adanın kuzeydoğu ucuna inşa edilmiş kalenin surlarından izlenecek herhangi bir gün batımı, gökyüzünde beliren kızıl ve sarı renkler sayesinde oldukça özel.

 

BOZCAADA POLENTE FENERİ

Adanın tescilli gün batımı noktalarından bir tanesi Polente Feneri, adanın en uç noktalarından bir tanesi aynı zamanda. Denizden yüksekliği 32 metre. Bir zamanlar yanına gitmek bile yasakmış fakat zamanla bu yasak esnetilmiş çünkü bu noktadan gün batımını izlemek adaya özgü davranışlardan biri haline gelmiş. Polente Fenerinden izlenen gün batımının kişiye unutulmaz bir anı hediye ettiği konusunda ise herkes hemfikir.

 

TEKKE KOYU

Eğer gün batımını izlediğiniz anda hem denizin dalga seslerinin yavaşladığını hem de düzenli bir ritim yakaladığı duyayım, bir taraftan da arkama yaslanayım ve dünyada olduğumu unutmayayım ve ayaklarınız kuma değsin istiyorsanız Tekke Koyu bu tarif için en ideal noktalardan bir tanesi.

 

GÖKÇEADA/ TEPEKÖY ÇINARALTI

Gün batımını izlerken bazı olaylar da ona eşlik etmeli diye düşünüyorsanız Tepeköy Çınaraltı sevdiklerinizle birlikte gidebileceğiniz ve kalabalık içerisinde gün batımının eşsiz manzarasını izleyebileceğiniz yerlerden bir tanesi. Kendi halinde bir iki işletme bulunan tepede sonsuz mavinin tadını sevdiklerinizle birlikte izleyebilirsiniz.

 

ÇANAKKALE KORDON

Listenin olmazsa olması tabi ki kordon. Yan yana bulunan açık hava mekanları, restoranlar, canlı müzik dinleyebileceğiniz kafeler, birbirinden şık dekore edilmiş barlar. Zevkinize neresi hitap ediyorsa gönül rahatlığıyla seçip oturabileceğiniz ve keyif yaparken gün batımını izleyebileceğiniz birçok tercih yan yana bulunuyor. Eğer kısa bir süreliğine geldiyseniz ve hızlı bir kaçamak yaptıysanız tatilinizi bu mekanlarda gün batımını izlerken yavaşlatabilir ve yakışır bir son yapabilirisiniz.


Yazan: Şebnem Gürer


Yorumlar

    GeziBilen

    Tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerimize ışık tutarak; ülkemizin tanıtımına katkıda bulunmak bizi sizlerle buluşturan temel amacımızdır.

    GeziBilen
    Google Play Badge
    AppStore Badge
    AppGallery Badge

    İletişim

    0 (212) 274 2121

    merhaba@gezibilen.com

    Balmumcu Mah, Bestekar Şevkibey Sk, No:26 Beşiktaş-İstanbul

    • GeziBilen Gezi Noktaları

      2.500 gezi noktası

      2.500 noktayı keşfetmeye hazır mısınız?

    • GeziBilen Ülkeler

      4 Farklı Dil Seçeneği

      Tüm yazılı ve sesli içerikler Türkçe, Almanca, İngilizce ve Rusça

    • GeziBilen Rotalar

      185 Tematik Rota

      Her şehir için özel hazırlanmış onlarca tematik rota