Çanakkale’de Görülmesi Gerekenler - GeziBilen

Çanakkale’de Görülmesi Gerekenler

Çanakkale’de Görülmesi Gerekenler

Her şehrin kendine has gezilip görülmesi gereken yerleri vardır ancak Çanakkale’de işler biraz daha karmaşık. Birden fazla tarihi bir arada yaşayabileceğiniz özel gezi noktalarıyla dolu olan bu maneviyat dolu sokaklara sahip şehrin mutlaka görülmesi gerekenlerini sizler için listeledik efenim. Bu şehre kadar gelip dönüş yolunda ‘keşke’ demeyeceğiniz tüm yerleri verdiğimiz yazımızda lafı daha fazla uzatmadan bizi neler bekliyormuş buyurun, birlikte bakalım.

Çanakkale Truva Heykeli

Efsanelere konu olmuş, tasvip edilmese de bir savaş taktiği olarak adını literatürlere altın harflerle kazıtmış “Truva Atı” stratejisinin atını ve doğal olarak şehrin en eski simgelerinden birini görmeden bu şehirden dönülür mü hiç? Hiç yani.

Kilitbahir Kalesi

Pek tabii Kurtuluş Savaşı’nın simge şehridir Çanakkale ve bu savaşla ilgili sayısız tarihi yere gebe. Biz ilk olarak çok daha önceki yıllarda, taaa 1452’de Fatih Sultan Mehmet tarafından yaptırılan bir yapıyla başlıyoruz. İstanbul’un fethi sırasında Papalık Donanması’ndan İstanbul’a yardım gelmesini engellemek amacıyla II. Mehmet’in boğazın tam da geçiş alanına yaptırdığı ve tüm heybetini bugün bile muhafaza ettiğini gördüğünüzde şaşkınlığınızı gizleyemeyeceğiniz Kilitbahir Kalesi’ni görmezseniz olmaz.

Namazgah Tabyası

Asıl adı Rumeli Aziziye Tabyası olsa da bugün Namazgah Tabyası olarak anılan ve Sultan Abdülaziz döneminde yaptırılan bu tabya, kapalı bir alanda olduğundan Çanakkale Savaşı sırasında Türk askerlerinin Cuma namazını kıldıkları tek yer olarak belirlendiğinden bugünkü ismini almıştır. Özgürlük ve tam bağımsızlık uğruna Türk askerinin verdiği mücadeleyi ve bu mücadelenin yanında bir an olsun kaybetmediği inancını oldukça net bir şekilde hissedebileceğiniz Namazgah Tabyası’nı görmeden olmaz.

Truva VII. Katman

Homeros’un İlyada Komedyası’nda geçen yer olduğuna inanılan, Yunan Mitolojisi’ne yön veren ve binlerce yıldır varlığını koruyan bu yeri görmeden Çanakkale’nin mistisizmine kendinizi kaptıramazsınız. Çanakkale Deniz Müzesi Koleksiyonundaki çeşitlilik bakımından tüm dünyanın sayılı müzelerinden biri olarak sayılan Çanakkale Deniz Müzesi’nde siz de kendinizi derya-deniz bir yolculukta hissedeceksiniz. Bu müze gezilmeden bu şehirden dönülmez, bizden söylemesi.

Çanakkale Şehitliği ve Şehitler Abidesi

Çanakkale Savaşı’nda şehit verdiğimiz binlerce askerimizin anısına yaptırılan ve her yıl o savaşta yakınlarını kaybetmiş sayısız diğer ülke vatandaşları tarafından da ziyaret edilip bugünün bir savaş değil, barış dünyası olması için dualar edilen Çanakkale Şehitliği ve Şehitler Abidesi’ni görmezseniz şehrin de sizin de gözünüz arkada kalır, bizden söylemesi.

Yorumlar

  • mustafaalii
    23.03.2023 09:23

    Truva Atının Hikayesinide okumalısınız gidince.

GeziBilen

Tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerimize ışık tutarak; ülkemizin tanıtımına katkıda bulunmak bizi sizlerle buluşturan temel amacımızdır.

GeziBilen Logo
Google Play Badge
AppStore Badge
AppGallery Badge
İletişim

0 (212) 274 2121

merhaba@gezibilen.com

Balmumcu Mah, Bestekar Şevkibey Sk, No:26 Beşiktaş-İstanbul

  • GeziBilen Gezi Noktaları2.500 gezi noktası

    2.500 noktayı keşfetmeye hazır mısınız?

  • GeziBilen Ülkeler4 Farklı Dil Seçeneği

    Tüm yazılı ve sesli içerikler Türkçe, Almanca, İngilizce ve Rusça

  • GeziBilen Rotalar185 Tematik Rota

    Her şehir için özel hazırlanmış onlarca tematik rota

Diğer İçerikler