Bursalı Ünlüler - GeziBilen

Bursalı Ünlüler

Bursalı Ünlüler

Kolay değil; binlerce yıllık bir tarihin izlerini taşır Bursalılar ruhlarında… Peki tam olarak bildiğimiz, tanıdığımız ünlülerden kimler Bursalı? 

Sizler için derledik...

Erkan Kolçak Köstendil

Türk televizyonlarının son yıllardaki en büyük reytingine sahip dizisinde bu aralar ‘Vartolu’ karakterini oynamasıyla kalpleri kazansa da ‘Ulan İstanbul’ dizisindeki ‘Karlos’ karakteriyle ilk olarak en büyük tanınmayı yakaladı aslında güler yüzlü oyuncumuz. 16 Ocak 1983 doğumlu olan ve kullandığı sosyal medya hesaplarında bile mahlasını ‘Keka’ olarak kullanan Köstendil, Bursa’nın yetenekli ünlülerindendir.

Erdal Özyağcılar

Oyuncu demişken Erdal Özyağcılar’ı Bursalılar köşemizde ağırlamamak, ondan bahsetmemek asla olmaz! 1948 doğumlu usta sanatçı, Türk sinema, televizyon ve tiyatro tarihinde önemli yer tutar… Uzun yıllar yayınlanmış ve Türk halkı tarafından fazlasıyla sevilmiş Bizimkiler dizisiyle çoğumuzun hatırlayacağı usta aktör, Yabancı Damat’tan Kibar Feyzo’ya, Çöpçüler Kralı’ndan Aile Arasına ve hatta 2000’li yılların en büyük süksesini getiren Elveda Rumeli’ne kadar pek çok unutulmaz yapımda unutulmaz karakterlere hayat vermiştir. Saygı ve selamlar. 

Eser Yenenler

Bursalı olduğunu istisnasız her fırsatta dile getiren ve bununla gurur duyan ünlülerimizden biri de soyismini söylerken her seferinde “Yahu y miydi, n mi yoksa l miydi?” dedirten Eser Yenenler’dir. Beşiktaş Kültür Merkezi’nin katkıları ve usta yazar ve tiyatrocu Yılmaz Erdoğan’ın hocalığıyla hayata geçmiş ‘Televizyonda Komedi Tiyatrosu’ fikrinin en sevilen isimlerinden biridir Yenenler… Uzun yıllar boyunca Kanal D ekranlarında yayınlanan Çok Güzel Hareketler Bunlar programında oyunculuk ve sunuculuk yapan Yenenler, artık Çok Güzel Hareketler Bunlar 2’de sunuculuk yapıyor. 

Erdoğan Demirören

Yalnızca sanatın değil, başarının anahtarı da sanki bu şehre verilmiş. Ünlü Demirören markasının sahibi, başarılı işadamı Erdoğan Demirören de Bursalıdır. 1938 doğumlu olan Demirören, 80 yaşındayken İstanbul’da hayata gözlerini yummuştur.

Yorumlar

    GeziBilen

    Tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerimize ışık tutarak; ülkemizin tanıtımına katkıda bulunmak bizi sizlerle buluşturan temel amacımızdır.

    GeziBilen Logo
    Google Play Badge
    AppStore Badge
    AppGallery Badge
    İletişim

    0 (212) 274 2121

    merhaba@gezibilen.com

    Balmumcu Mah, Bestekar Şevkibey Sk, No:26 Beşiktaş-İstanbul

    • GeziBilen Gezi Noktaları2.500 gezi noktası

      2.500 noktayı keşfetmeye hazır mısınız?

    • GeziBilen Ülkeler4 Farklı Dil Seçeneği

      Tüm yazılı ve sesli içerikler Türkçe, Almanca, İngilizce ve Rusça

    • GeziBilen Rotalar185 Tematik Rota

      Her şehir için özel hazırlanmış onlarca tematik rota

    Diğer İçerikler