Doğası Hazine, Suyu Şifadır Artvin’in - GeziBilen

Doğası Hazine, Suyu Şifadır Artvin’in

Doğası Hazine, Suyu Şifadır Artvin’in

Tabiat ananın eşsiz güzelliklerini sınırsız sunduğunun bir kanıttır Artvin; kimse kıskanmasın! Yeşilin her tonunun görebileceğiniz memleketimizin eşsiz güzelliğine mavinin tüm derinliği eşlik eder. Havası hayat, suyu şifa dağıtır…

Buradaki şifalı sular hangi hastalıklara iyi gelmez ki! Türkiye’deki kaplıcalar bakımından en zengin iller arasındadır. Artvin’in neredeyse her ilçesinde ya bir kaplıca ya da içme bulunur. Şehrin kaplıcaları başta cilt sorunları olmak üzere, romatizma kas ve eklem ağrıları üzerinde bir hayli etkili oluyor...

Otingo Kaplıcası (Borçka)

Borçka’nın 17 kilometre doğusunda Balcı köyünde çıkan şifalı sulardır. Orman yolundan ilerleyerek ulaşacağınız Otingo kaplıcalarının olduğu bölgede küçük bir konaklama tesisi de bulunuyor.  

Zeytinlik Kaplıcası (Merkez)

Artvin merkezin 5 kilometre güneyinde Zeytinlik köyündedir. Bu ılıca başta mide ve bağırsak hastalıklarını tedavi etmekle beraber merkezde olmasından kaynaklı kalabalığı olan bir mekandır.

Ilıca Köyü Kaplıcası (Şavşat)

Şavşat’ın 12 kilometre batısındaki Ilıca köyünde yer alır. Uzmanlar tarafından mutlaka tavsiye edildiği bu kaplıca daha çok romatizmal hastalıklara iyi geliyor. Kaplıcanın yakınlarında küçük bir otel ve lokantası da bulunuyor.

Ciskara Maden Suyu (Merkez)

Artvin merkezine 20 kilometre uzaklıktadır. Bu şifalı su romatizma ve kalp hastalıklarına iyi gelmesinin yanı sıra eklem ve kas ağrıları üzerinde de iyileştirici bir etkiye sahip

Güngörmez Suyu (Yusufeli)

Yusufeli’ndeki Güngörmez Dağları bu şifalı suyun kaynağıdır. Akşam karanlığında suyunun akmaya başlaması ve gün açıldığında suyunun kesilmesi ilginç bir doğa olayıdır. 

Yorumlar

  • rumeysacakmakk
    29.03.2023 09:10

    Güngörmez suyu çok ilginç akşamları akan gündüz kesilen bir suyu var.

GeziBilen

Tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerimize ışık tutarak; ülkemizin tanıtımına katkıda bulunmak bizi sizlerle buluşturan temel amacımızdır.

GeziBilen Logo
Google Play Badge
AppStore Badge
AppGallery Badge
İletişim

0 (212) 274 2121

merhaba@gezibilen.com

Balmumcu Mah, Bestekar Şevkibey Sk, No:26 Beşiktaş-İstanbul

  • GeziBilen Gezi Noktaları2.500 gezi noktası

    2.500 noktayı keşfetmeye hazır mısınız?

  • GeziBilen Ülkeler4 Farklı Dil Seçeneği

    Tüm yazılı ve sesli içerikler Türkçe, Almanca, İngilizce ve Rusça

  • GeziBilen Rotalar185 Tematik Rota

    Her şehir için özel hazırlanmış onlarca tematik rota

Diğer İçerikler