Bu Rota İçinizi Isıtacak: Antalya’da Kışın Gezilecek Yerler - GeziBilen

Bu Rota İçinizi Isıtacak: Antalya’da Kışın Gezilecek Yerler

Bu Rota İçinizi Isıtacak: Antalya’da Kışın Gezilecek Yerler

Antalya, Akdeniz’in en güzel şehirlerinden bir tanesidir. Her mevsimi ayrı güzel olan şehrin, gezilecek muhteşem rotaları bulunur. Denizi, kumu, güneşi ve doğasıyla hayran olunası yerlerin başında gelir. Bu muhteşem şehrin kışın içinizi ısıtacak manzaraları yediden yetmişe herkesi âdeta büyüler. 

Antik kentlere, eğlenceli gece hayatına, doğa harikası denize ve yemyeşil ormanlara ev sahipliği yapar. Ülkede en çok misafir ağırlayan ve kültürlerin kaynaşmasını sağlayan şehirlerden bir tanesidir.Tam bir turizm cenneti olan Antalya’da her mevsim muhteşem rotaları ziyaret edebilirsiniz. İşte tam da mevsimindeyken Antalya’da kışın içinizi ısıtması için seçtiğimiz 5 kış gezi noktası ve detayları…


ANTALYA’DA KIŞIN GEZİLECEK YERLER


Phaselis Antik Kenti

Phaselis antik kentinin Rodoslu kolonistler tarafından kurulduğu söylenmektedir. Burası için Antalya’nın önemli bir kültür merkezi diyebiliriz. ‘Likya’ ve ‘Pamfilya’ olmak üzere iki bölgenin sınırları içerisinde yer alır. Buradaki birçok tarihî yapının bıraktığı görsel zenginliğe hayran kalmamak elde değildir.

Yunan ve Roma şehri olan Phaselis, Kemer yakınlarında bulunur. Merkezden oldukça yakındır. Phaselis antik kentine girerken sizi yemyeşil bir orman karşılar. Daha sonra da sizi kaya mezarları karşılar. Müze bölümü ise, Olimpos Beydağları Milli Parkı içinde bulunur. Buraya girebilmek için yanınızda müze kartı bulundurmanız gerekir. 


Kaleiçi

Kaleiçi, Antalya’nın en eski şehir merkezidir. Etrafı denizin mükemmel maviliği ile kuşatılmıştır. Tarihî atmosferi ile huzur hissini yaşatır. Restoran, kafeler ve butik otelleri Kaleiçi bölgesinin içerisinde bulunur. Şehir atmosferinin yaşandığı en güzel yerlerden bir tanesidir. Yediden yetmişe herkese hitap eden ortamı vardır. 

Daracık sokaklarında yürürken karşınıza çıkan renkli çiçekler sizi büyüler. Her kültürden insanla burada karşılaşma şansınız vardır. Hatta burada otantik alışveriş yapacağınız yerler de mevcuttur. Girişte sizi Hadrianus Kapısı karşılar. Selçuklu dönemine ait Yivli Minare mutlaka görülmesi gereken yerlerindendir. Bunların yanında Akbeşe Sultan Mescidi, Karatay Medresesi ve Tarihî Saat Kulesi bu bölgenin tarihî dokularını oluşturur. 


Masal Parkı 

Masal parkı, hem çocuklarınız hem sizin için büyülü bir atmosfere sahiptir. Antalya Kepez ilçesinde bulunur. Tom ve Jerry, Casper, Külkedisi, Pepe, Daltonlar, Rapunzel gibi çizgi film kahramanlarının büyük maketlerine burada rastlama şansınız vardır. Mutlu dakikalar geçirmek istiyorsanız burası tam size göre bir yer desek abartmış olmayız. 


Termessos Antik Kenti

Termessos Antik Kenti, milattan önce 333’lü yıllara dayanır. Antalya Korkuteli yolundan buraya ulaşabilmeniz mümkündür. Giriş için müze kart gereklidir. 65 yaş üstündeyseniz ücretsiz girebilirsiniz. Özellikle hem tarihî dokuyu hem doğa atmosferini sevenlerin tercih edebileceği yerlerden bir tanesidir. 

Kaplıcası şahane olan bu yere giderken bir dağın tepesine tırmanacağınızı unutmayın. Anfi tiyatrosunun hem konumuna hem manzarasına bayılacaksınız. Ayrıca piknik yapabileceğiniz barbekü ve masalar da mevcuttur. 


 Saklıkent Kayak Merkezi

Saklıkent kayak merkezi, her mevsim ziyaret edilebilir. Burada 500 dağ evi vardır. Bir günde 2 mevsimi yaşayabileceğiniz ender yerlerdendir. Sahilinde denize girerken bir tarafında da kartopu oynayabilirsiniz. Antalya’ya 50 km uzaklıkta bir mesafede yer alır. Yolda giderken gözlemecilere uğramadan geçmeyin deriz!


Yazan: Aslı Sarıtaş

Yorumlar

  • fatmahnterr
    05.05.2023 11:06

    Kaleiçi Çok farklı bir yer girince çıkmak istemiyor insan

  • Furkan
    09.12.2021 14:21

    Bir Antalyali olarak cok beğendim. Guzel hazırlanmış.

GeziBilen

Tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerimize ışık tutarak; ülkemizin tanıtımına katkıda bulunmak bizi sizlerle buluşturan temel amacımızdır.

GeziBilen Logo
Google Play Badge
AppStore Badge
AppGallery Badge
İletişim

0 (212) 274 2121

merhaba@gezibilen.com

Balmumcu Mah, Bestekar Şevkibey Sk, No:26 Beşiktaş-İstanbul

  • GeziBilen Gezi Noktaları2.500 gezi noktası

    2.500 noktayı keşfetmeye hazır mısınız?

  • GeziBilen Ülkeler4 Farklı Dil Seçeneği

    Tüm yazılı ve sesli içerikler Türkçe, Almanca, İngilizce ve Rusça

  • GeziBilen Rotalar185 Tematik Rota

    Her şehir için özel hazırlanmış onlarca tematik rota

Diğer İçerikler