Antalya’nın Güzel Kızı: Kaş Plajları Rehberi - GeziBilen

Antalya’nın Güzel Kızı: Kaş Plajları Rehberi

Antalya’nın Güzel Kızı: Kaş Plajları Rehberi

Antalya, yaz sezonu geldiğinde güzel ve keyifli bir tatil için tercih edilen noktaların başında geliyor. Sayısız tatil bölgesi ile listelerin ilk sıralarındaki yerini korumaya devam eden Akdeniz’in bu güzel şehri, mavinin her tonunu görebileceğiniz plajları, tarihini gözler önüne seren antik yerleşim alanları ve her biri, bir resim niteliğindeki doğal güzellikleri ile bu yıl da sizleri bekliyor ama küçük bir farkla… Antalya’nın adeta bir özeti olan Kaş, tüm sıcaklığı ve samimiyeti ile bu yıl tatil rotanız olmaya hazır. Bu şirin tatil bölgesi, bir yandan plajları ile kalbinizi fethedecek, diğer yandan sizleri tarihi bir gezintiye çıkaracak. İşinizi biraz kolaylaştırmak adına sizler için küçük bir Kaş plajları rehberi hazırladık. Karşınızda çarpıcı güzellikleri ile hafızanıza kazınacak bir Kaş plajları rehberi…


Kaş’ın Birbirinden Güzel Plajlarında Dinlenme Vakti

Kaş plajları, Antalya’nın diğer bölgelerindeki plajları asla aratmaz. Beyazdan turkuaza dönen, ardından mavinin birbirinden farklı tonlarına şahitlik edeceğiniz Kaş plajlarının ilk sırasını Kaputaş Plajı’na veriyoruz. Burası Türkiye sınırlarını aşıp, adını dünyaya duyurmayı başaran göz bebeği bir nokta. Serin denizi ve muazzam manzarası ile tüm yılın yorgunluğunu sizlere unutturmaya yetecek bir doğa harikası. Kaputaş, Kaş ilçe merkezine yaklaşık 20 km uzaklıktadır. Kalkan’a ise yaklaşık 8 km. Antalya’nın virajlı ve dar yollarında birden karşınıza çıkacak olan plajın en büyük sıkıntısı, yaz mevsiminde araba park edecek yer bulamamaktır. Tüm araçlar virajlı yol boyunca park edilince, aracınızı park etmek için uzun süre bekleyebilirsiniz ancak sonunda güzel ve keyifli bir gün sizleri bekliyor olacak. Kaputaş Plajı’na girişte tam 187 basamaklı bir merdivenden inmeniz gerekiyor. 

Kaş’ta denize girilecek yerler arasında en iyi alternatiflerden biri Küçük Çakıl Plajı’dır. Adından da anlaşılacağı gibi küçük bir plaj olan bu nokta, herkese açık ve ücretsiz. Çakıl taşlarıyla ünlü ve son yılların en gözde plajları arasında olmaya devam ediyor. Plajda şemsiye ve şezlong bulunuyor. Dilerseniz beach’lere geçerek günün tadını çıkarabilirsiniz. Büyük Çakıl Plajı ise deniz, kum ve güneşin tadını çıkaracağınız bir diğer seçenek. Burada da işletmeler mevcut ve gün boyunca bir şeyler atıştırarak, kendinizi denize bırakabilirsiniz.

Kaş denildiğinde akla ilk gelen plajlar ise şöyle;

·      Akçagerme Plajı

·      Patara Plajı

·      Limanağzı Plajı

·      Seyrek Çakıl Plajı

·      Asmaaltı Plajı


Saklıkent Kanyonu İle Doğanın Tadını Çıkarın!

Saklıkent Kanyonu, Kaş’tan kolayca ulaşabileceğiniz eşsiz bir nokta. Rivayetlere göre bir deprem sonucu oluşan kanyon, aslında bir milli park özelliği taşıyor. Her yıl binlerce turistin ilk duraklarından biri olmaya da devam ediyor. Yine bir rivayete göre hayvanlarını otlatan bir çoban tarafından tesadüfen bulunmuştur. Sonrasında ise turizme kazandırılmıştır. Kanyonda birçok işletme bulunuyor. Acıktığınızı hissettiğiniz anda bir şeyler atıştırabilir, dinlendikten sonra kanyonda yürüyüş yapabilirsiniz. Bu noktada dikkat edilmesi gereken en önemli şey ise yürüyüş ayakkabısı ile yola çıkmanız olacaktır çünkü özellikle terlik ile yürümek sizleri oldukça zorlayabilir.


Kaş’ın Tarihine Kısa Bir Yolculuk Yapın!

Antalya Kaş’ı sadece doğası ve birbirinden güzel plajları ile değerlendirmek yanlış olur. Bu bölge, zengin tarihi ile geniş bir gezi planı yapmanıza olanak sağlar. Likya bölgesinin eski yerleşim alanlarından biri olan Antiphellos Antik Kenti’nden kalan parçalar, dağınık olsa da kaş gezinizde her an karşınıza çıkabilir. Antik kentin en önemli kalıntısı ise antik tiyatrosudur. 3000 kişilik bir kapasiteye sahiptir ve Helenistik dönemin en önemli eserlerinden biridir. Aslına bakılırsa antik yerleşim alanları açısından en zengin bölgedir Kaş. Patara Antik Kenti, Batık Şehir Kekova, Xanthos Antik Kenti, Kaş gezi listelerine alınması gereken önemli duraklardır.


Yazan: Habibe Tokgöz

Yorumlar

  • fatmahnterr
    05.05.2023 11:08

    Konyaaltı plajını tek geçerim

GeziBilen

Tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerimize ışık tutarak; ülkemizin tanıtımına katkıda bulunmak bizi sizlerle buluşturan temel amacımızdır.

GeziBilen Logo
Google Play Badge
AppStore Badge
AppGallery Badge
İletişim

0 (212) 274 2121

merhaba@gezibilen.com

Balmumcu Mah, Bestekar Şevkibey Sk, No:26 Beşiktaş-İstanbul

  • GeziBilen Gezi Noktaları2.500 gezi noktası

    2.500 noktayı keşfetmeye hazır mısınız?

  • GeziBilen Ülkeler4 Farklı Dil Seçeneği

    Tüm yazılı ve sesli içerikler Türkçe, Almanca, İngilizce ve Rusça

  • GeziBilen Rotalar185 Tematik Rota

    Her şehir için özel hazırlanmış onlarca tematik rota

Diğer İçerikler