Ankaralı Ünlüler - GeziBilen

Ankaralı Ünlüler

Ankaralı Ünlüler

Başkent Ankara’nın başarılı isimlerini, şarkıcılarını, oyuncularını kısacası ünlülerini sizler için derledik. Yerel halk deyimiyle ‘Angara Bebeleri’ sizlerle. Buyursunlar, bakalım kimler Ankaralıymış?

Hümeyra

Türkiye’nin zamana meydan okuyan güzelliği, söz yazarı, şarkıcı, yapımcı ve oyuncu Hümeyra Ankara’nın yetenek pınarından nasibini alanlardandır.

Gülgün Feyman

Radyo ve Televizyon öğrencilerine verilen diksiyon derslerinde konu olarak kendisi işlenir. Daha ne diyelim. Türkçeyi en güzel kullanan eski TRT spikerinin sesine zeval gelmesin.

Güneri Civaoğlu

Türkiye’de 1990’dan itibaren var olan neslin ‘Güneri Civaoğlu ile Şeffaf Oda’ programıyla tanıdığı, sanata, sanatçıya değer veren, pek çok gazetede Genel Yayın Yönetmeni olarak görev almış gazeteci, muhabir, yazar ve program sunucusu Civaoğlu da Ankara’nın bereketli topraklarından nasiplenmişlerdendir.

Mazhar Alanson

Eskimez ve bıkılmaz şarkılarıyla nesillerdir Türk insanının kalbine taht kurmuş MFÖ’nün ‘M’ harfi değildir yalnızca Mazhar Alanson. Kendisi söz yazarı, müzisyen ve oyuncudur. İlhamı bol olsun.

Yekta Kopan

Türkiye’de Jim Carrey denince akla gelen isimdir. Onun sesinden yıllarca dinlenen Carrey’nin yanı sıra sayısız karaktere hayat, nefes olmuş, ruh üflemiş bir ses sanatçısıdır. Pek çok çizgi filmde de seslendirme yapmış olan Kopan aynı zamanda kitapları olan bir yazardır.

Ahmet Güvenç

Kurtalan Ekspresi’nin gitaristi, gitar virtüözü, müziğin en kalitelisini yapan isimlerden biri olan Ahmet Güvenç de Ankaralıdır.

Nadir Sarıbacak

“Bak, bak. Cebimde Nazım Hikmet’in fotoğrafı var. Cebinde Nazım’ı taşıyan adam kötü olur mu hiç?” repliğiyle akıllara kazınan, sayısız oyun ve karaktere hayat vermiş olan başarılı oyuncu Nadir Sarıbacak da pek tabii An’g’arılıdır.

Serenay Sarıkaya

Güzelliği dillere destan bir başka ünlümüzle devam edelim şimdi de. Son yıllarda engellenemez bir ivmeyle her geçen gün katlanarak artan oyunculuk başarısıyla dudak uçuklatan Serenay Sarıkaya da Ankara’nın güzeller güzeli yeteneklerindendir.

Başak Köklükaya

Başarılı oyunculuğuyla yıllardır Türk insanının sevgisini ve beğenisini kazanmış Başak Köklükaya, bununla da yetinmeyip dijital bir platformda tüm dünyada yayınlanan bir dizideki başarılı performansıyla 2019 itibariyle başarılı oyunculuğunu herkese göstermiştir. Ve tabii o da Ankaralıdır.

…………..

Ümit Yesin, Evrim Solmaz, Yeliz Kuvancı, Murat Daltaban, Akrep Nalan, Süeda Çil, Lila Gürmen, Burak Demir, Şeyda Terzioğlu, Erdal Küçükkömürcü, Ahmet Uz, Ali İpin, Başak Sayan ve daha sayamayacağımız kadar çok isim de Ankaralıdır.

Yorumlar

  • bfAcHVht
    26.07.2022 15:14

    şey neden Balıkesir yok

GeziBilen

Tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerimize ışık tutarak; ülkemizin tanıtımına katkıda bulunmak bizi sizlerle buluşturan temel amacımızdır.

GeziBilen Logo
Google Play Badge
AppStore Badge
AppGallery Badge
İletişim

0 (212) 274 2121

merhaba@gezibilen.com

Balmumcu Mah, Bestekar Şevkibey Sk, No:26 Beşiktaş-İstanbul

  • GeziBilen Gezi Noktaları2.500 gezi noktası

    2.500 noktayı keşfetmeye hazır mısınız?

  • GeziBilen Ülkeler4 Farklı Dil Seçeneği

    Tüm yazılı ve sesli içerikler Türkçe, Almanca, İngilizce ve Rusça

  • GeziBilen Rotalar185 Tematik Rota

    Her şehir için özel hazırlanmış onlarca tematik rota

Diğer İçerikler