Ankara'dan Ne Alınır? - GeziBilen

Ankara'dan Ne Alınır?

Ankara'dan Ne Alınır?

Her ne kadar Ankara’nın bir ucundan diğeri arabayla maksimum bir saat sürse de, Türkiye’nin ikinci büyük şehri burasıdır. Dolayısıyla her ilçesine has alışveriş yapabileceğiniz yerler, her bölgenin kendine has güzellikleri vardır.

Ankara’nın Hamamönü semti ve Ankara Kalesi'nin eteğinde kurulu Samanpazarı ise bu noktada başı çeken mekanlar arasında yer alıyor. Sonrasında tabii ki alışveriş merkezleri, çarşılar ve pazarlar var.

Tamam ama neler alınır bu şehirden, değil mi… 

-Bir kere bu şehirle özdeşleşen Hitit Güneş Kursu motifleriyle bezeli bir sürü takı var. Gümüşünden altınına, telkarisinden bakırına öyle çeşitli kolyeler, bileklikler var ki… Kendinize alacağınız gibi bu takılardan dostlarınız için de satın alabilirsiniz.

-Beypazarı kurusu yine en bilinenler arasında. Kurutulmuş bir yiyecek olduğu için bozulma sorunu da yok ve birçok dükkanda rahatlıkla karşınıza çıkacaktır. Bir de Beypazarı baklavası ve Beypazarı cevizli sucuğu var elbette.

-‘Evde bir hayvan dostum olsun’ diyenlerdenseniz hazır Ankara’dayken sevimli bir Ankara kedisini yerinde sahiplenebilirsiniz.

-Tabi ki Ankara’da Çubuk balı, Çubuk dolma kelek turşusu, Çubuk vişnesi, Ankara armudu, Ayaş domatesi, Ayaş dutu, Ayaş yazlık helvası, Ankara tiftiği, Güdül leblebisi, Kazan kavunu ve Kale Karası adı verilen yöreye özgü bir çeşit üzümü meşhurdur.

-Diğer hediyelik eşyalar arasında yöreye özgü eser ve figürleri yansıtan magnetler, süs ve antika eşyaları da opsiyonlar arasında yer alıyor. Örnek Ayaş Testisi ya da Nallıhan iğne oyası!

Ankara Kalesi dolaylarında çeşitli baharatçılar ve kurutulmuş bitkiler satan dükkanlar mevcut Buradaki farklı kurutulmuş otlar da seçenekler arasında yer alıyor.

Yorumlar

  • muratball
    23.03.2023 08:27

    Ankara Tiftiği Alınabilir Çubuk Dolmada alınabilir.

GeziBilen

Tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerimize ışık tutarak; ülkemizin tanıtımına katkıda bulunmak bizi sizlerle buluşturan temel amacımızdır.

GeziBilen Logo
Google Play Badge
AppStore Badge
AppGallery Badge
İletişim

0 (212) 274 2121

merhaba@gezibilen.com

Balmumcu Mah, Bestekar Şevkibey Sk, No:26 Beşiktaş-İstanbul

  • GeziBilen Gezi Noktaları2.500 gezi noktası

    2.500 noktayı keşfetmeye hazır mısınız?

  • GeziBilen Ülkeler4 Farklı Dil Seçeneği

    Tüm yazılı ve sesli içerikler Türkçe, Almanca, İngilizce ve Rusça

  • GeziBilen Rotalar185 Tematik Rota

    Her şehir için özel hazırlanmış onlarca tematik rota

Diğer İçerikler