Ankara'da Bir Harikalar Diyarı: Tunalı Hilmi Caddesi - GeziBilen

Ankara'da Bir Harikalar Diyarı: Tunalı Hilmi Caddesi

Ankara'da Bir Harikalar Diyarı: Tunalı Hilmi Caddesi

Ankara’nın Çankaya ilçesinde, Kavaklıdere semtine bağlı olan Tunalı Hilmi Caddesi, Ankara’ya gezmek için gelen yerli ve yabancı turistin ilgisini çeken yerlerden biridir. Tunalı Hilmi Caddesi, onu iyi keşfedememiş insanlar için baştan aşağı yürüyüp geçilecek bir yer olabilir ama iyi bilen biri sizi Alice Harikalar Diyarı’nda gibi hissettirebilir! İşte şimdi size tek başınıza Tunalı’yı harikalar diyarına dönüştürebilmeniz için yardım edeceğiz.


KUĞULU PARK’IN ÖNÜNDE BULUŞALIM

Tunalı Hilmi Caddesi’nde gezmeye Kavaklıdere semtinin meşhur simgelerinden biri olan Kuğulu Park ile başlayacağız. Kuğulu Park, havuzunda bulunan kuğular, kazlar ve ördekler sebebiyle bu adı almıştır. Bunun haricinde 24 farklı kuş türü ve çeşitli ağaçları, çalıları, mevsimlik çiçekleri ile size şehrin en kalabalık noktasında, nefes almak için büyük bir fırsat sunar. Kavaklıdere bölgesinde yaşayan herkes hem en sıkıntılı anlarında hem de en keyifli anlarında kendilerini burada bulurlar. Bu artık parkın bir sihri olmuştur. Öyle ya da böyle Kuğulu Park’ın ambiyansı insanı kendine çeker. Park ilk kurulduğu sıralarda, içinde bulunan kuğulardan üç tanesi Seğmenler Parkı’na nakledilmiştir, bu kuğular daha sonra tekrar Kuğulu Park’a gitmek için uğraşırken apartmanlara çarparak ölmüşlerdir. Bu üzücü bilgi ışığında, Ankaralıların kendilerini yersiz yurtsuz hissettikleri anlarda neden Kuğulu Park’a gittiklerini de anlamış oluyoruz. Kuğulu Park, Tunalı Hilmi Caddesi’nin ortasındaki bir ev olmuştur herkese. 

Kuğulu Park’ta yemek yiyebileceğiniz ve bir şeyler içebileceğiniz restoranlar vardır. Bunun dışında banklarında oturup kendi getirdiğiniz kahvenizi içerken, doğanın tadını çıkarabilirsiniz. Güzel havalarda çeşitli sokak müzisyenlerinin yaptığı müzik, kahkahalar ve dostluklar ile sizi saran bu park, kışın ise donan havuzunun çevresinde size güzel anlar yaşatacaktır. Belki o gün, donmuş havuzda bir buz balesi gösterisine denk gelebilirsiniz de.


TUNALI HİLMİ CADDESİ’NDE TUR 

Kuğulu Park’tan çıkınca caddenin sonuna kadar yürümek adettendir. Yürürken sağınızda ve solunuzda çeşitli mağazalar, kitapçılar, butikler, restoranlar ve kafeler bulacaksınız. Her türlü isteğinize uygun olarak ufak alışverişler yapabilirsiniz, bir kahve içebilirsiniz ve günün sonunda bir yemek yiyebilirsiniz. Bunun dışında Tunalı’da sanat galerileri ve hem devlet tiyatrosu hem de özel tiyatrolar vardır. Eğer önceden planlarsanız gün içinde sanatsal bir etkinlik de yapabilirsiniz. Tunalı’nın tadını en güzel elinizde bir kahve ile turlarken, bir dondurmacıdan dondurmanızı alıp yavaşça yürüyerek çıkarabilirsiniz. Bu yüzden eğer tek bir gününüzü Tunalı’ya ayıracaksanız o gün olabildiğince yürümeye hazır olun. Dümdüz caddeyi yürürken ara sokaklara sapın ve vintage kıyafetler satan dükkanları, ara sokaklara saklanmış tatlıcıları keşfedin. Vegan pastalar, sağlıklı smoothie’ler, lezzetli el yapımı sıcak çikolatalar ve sizin için özel hazırlanacak aromalı kahveler… Bu geziniz sırasında elinde köpekleri ile yürüyen veya bir kafeye oturmuş insanları göreceksiniz, girdiğiniz mekanlarda sokak kedilerine de en az sizin kadar sıcak davranılacak. Eğer hayvanlardan korkuyorsanız korkunuzu yenmek için en güzel fırsatı yakalayacaksınız, çantanıza yaş mama koymayı da unutmayın!


SEĞMENLER PARKI’NDA DİNLENME ZAMANI

Tunalı Hilmi Caddesi’nde uzun bir turdan sonra akşam için enerjinizi toparlamak için mutlaka Seğmenler Parkı’na uğrayın. 67 bin metre karelik geniş bir alanı kaplayan bu parkta çimlere uzanıp, Tunalı geziniz esnasında uğradığınız kitapçılardan aldığınız bir kitabı okuyabilirsiniz, dostlarınızla sohbet edebilir, etrafınızdaki canlı insan topluluklarının neşesiyle deşarj olabilirsiniz. Bu parkta ayrıca binlerce ağaç, kocaman bir havuz, çocuk parkı ve sanatsal açıdan sizi doyuracak heykeller bulacaksınız. Akşam yemeğini ağır şeyler yerine hafifçe geçiştirmek için veya gün ortasında minik bir piknik için mutlaka Seğmenler’e bir piknik örtüsü ile gelin. Sandviçleriniz, içecekleriniz ve doğa ile burada harika vakit geçireceksiniz ve inanın kendinizi çokça dinlenmiş hissedeceksiniz.


BESTEKAR SOKAK’TA AKŞAM EĞLENCESİ

Tunalı Hilmi Caddesi’nde bulunan Bestekar Sokak, akşamları capcanlı! Adımınızı attığınız andan itibaren eğlenceli bir kalabalık ve müzik sesleri sizi karşılayacak. Burada aklınızda bir mekân olsun olmasın, bütün sokağı dolaşmanızı ve gecenin ne kadar canlı yaşandığını görmenizi tavsiye ederiz. Bestekar’da her bütçeye uygun eğlence mekanları mevcut. Meyhane, şarap evleri, pub’lar, gece kulüpleri ile her yaştan ve her zevkten insanı kucaklayan Bestekar Sokak’ta, bir mekândan diğerine geçmek, geçerken yolda karşılaştığınız insanlar ile ayaküstü eğlenme şansınız da var. Burada iki dakikalığına bile olsa size kırk yıllık dostmuş gibi hissettirecek Ankara halkı ile karşılaşarak, Ankara’nın dışarıdan görünen gri ve soğuk şehir olmadığını daha iyi göreceksiniz. Gecenin hangi saati olursa olsun taksi bulabilme imkânı ile Bestekar’da ünlü bir sanatçının konserine denk gelerek ayaküstü oraya da uğrayabilme imkânınız olacaktır. 


TUNALI HİLMİ CADDESİ’NE VEDA

Burada aklınıza gelen her şey karşınıza çıkabilir! Bir tiyatro oyunu izleyebilir, sevdiğiniz sanatçının konserine denk gelebilir, minik bir doğa ferahlığı için parklara gidebilir, anı olsun diye bir çılgınlık yapıp dövme yaptırabilir hatta geleceğinizi öğrenmek için fal baktırabilirsiniz. Vintage kıyafetler alıp, her ay severek aldığınız derginin yeni sayısını bulabilir, felsefe sohbetlerine denk gelebileceğiniz kitap kafelere uğrayabilirsiniz. Ya da her şeyi boş verip elektronik müzikle delicesine eğlenmeniz de mümkün. 

Bütün bunların yanında Tunalı Hilmi Caddesi size Ankara insanını çok iyi tanıtacak. Ankaralıların yardımsever, sıcakkanlı, hoş sohbet ve çeşit çeşit tarzlarda olsa da her insanı kucaklayan misafirperverliğini görmek sadece tek bir yönden sakıncalı olabilir; diğer illerde Ankara’yı rengarenk bir yer olarak anlattığınızda sadece bir hayal görmüş olabileceğinizi iddia edecekler! 


Yazan: Selin Hızarcı

Yorumlar

  • muratball
    23.03.2023 08:29

    Seğmenler parkı kocaman geniş parklardan sanatsal açıdanda geniş bir yer…

GeziBilen

Tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerimize ışık tutarak; ülkemizin tanıtımına katkıda bulunmak bizi sizlerle buluşturan temel amacımızdır.

GeziBilen Logo
Google Play Badge
AppStore Badge
AppGallery Badge
İletişim

0 (212) 274 2121

merhaba@gezibilen.com

Balmumcu Mah, Bestekar Şevkibey Sk, No:26 Beşiktaş-İstanbul

  • GeziBilen Gezi Noktaları2.500 gezi noktası

    2.500 noktayı keşfetmeye hazır mısınız?

  • GeziBilen Ülkeler4 Farklı Dil Seçeneği

    Tüm yazılı ve sesli içerikler Türkçe, Almanca, İngilizce ve Rusça

  • GeziBilen Rotalar185 Tematik Rota

    Her şehir için özel hazırlanmış onlarca tematik rota

Diğer İçerikler