Artvin Kalesi

Artvin Kalesi

Artvin Kalesi

Artvin Kalesi, Erzurum-Samsun karayolunun Artvin’e çıkış noktasında, Çoruh Nehri üzerinde konumlanır. Artvin Köprüsü’nün tam karşısında bulunan bu heybetli ve devasa yapı, ırmak tabanından 70 metre yükseklikte ana kayaya bağlanmış durumdadır.

İçerisinde sarnıç ve şapel kalıntıları bulunan Artvin Kalesi’nin tarihi geçmişi 10’uncu yüzyılın ortalarına kadar uzanmaktadır. O dönemlerde ilk olarak Bagrat Kralı Büyük Oşet tarafından 937’de inşa edilmiştir. Artvin 1551’de Kanuni Sultan Süleyman tarafından Osmanlı hakimiyetine girince, 16’ncı yüzyılda Osmanlı tarafından onarım görmüş ve kullanılmıştır. İnşasında moloz taş kullanılan kalenin eski ismi ‘Livana’, toplan alanı ise 1600 metrekaredir.

Artvin Kalesi’nin oldukça yüksek kulesi bir hayli dikkat çekmektedir. Kulenin üzerinde bugün çok uzaktan bile görülebilecek bir ay-yıldız bulunmaktadır. Bin yılı geride bırakan Artvin Kalesi, şehrin simgesi durumunda ve her yıl pek çok turistin ortak uğrak noktasıdır. Muazzam görüntüsüyle kendine hayran bırakan Artvin Kalesi, 2004’te bir restorasyon çalışması geçirdikten sonra 2012’de de ışıklandırma çalışması tamamlanmıştır. Son olarak belirtelim ki askeri bölge içerisinde yer aldığından, nizamiyeye bilgi verilip, bir asker refakatinde ziyaret edilebilmektedir.

Artvin KalesiArtvin KalesiArtvin KalesiArtvin Kalesi

Yorumlar

    GeziBilen

    Tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerimize ışık tutarak; ülkemizin tanıtımına katkıda bulunmak bizi sizlerle buluşturan temel amacımızdır.

    GeziBilen Logo
    Google Play Badge
    AppStore Badge
    AppGallery Badge
    İletişim

    0 (212) 274 2121

    merhaba@gezibilen.com

    Balmumcu Mah, Bestekar Şevkibey Sk, No:26 Beşiktaş-İstanbul

    • GeziBilen Gezi Noktaları2.500 gezi noktası

      2.500 noktayı keşfetmeye hazır mısınız?

    • GeziBilen Ülkeler4 Farklı Dil Seçeneği

      Tüm yazılı ve sesli içerikler Türkçe, Almanca, İngilizce ve Rusça

    • GeziBilen Rotalar185 Tematik Rota

      Her şehir için özel hazırlanmış onlarca tematik rota

    Diğer İçerikler