00:00
00:00
Uçansu Şelalesi
01.01.2024 07:59
Antalya’nın pek bilinmedik ama bir o kadar da keşfedilmeye değer bir ilçesi olan Gündoğmuş’a bağlı Uçansu Şelalesi şehrin en gözde doğa harikaları arasında bulunur.
Özellikle yaz aylarında Antalya’nın bunaltıcı sıcaklarından uzaklaşmak isteyenlerin ilk adreslerinden olan Uçansu Şelalesi’nde genellikle hava sıcaklığı 15 santigrat dereceyi geçmez. Geyik ve Akdağ dağlarından gelen kar sularının beslediği, Torosların zirvesinden doğan Uçansu Şelalesi yaz kış ziyaretçilerine tam bir görsel şölen sunuyor. ‘Orman içindeki saklı cennet’ olarak da adlandırılan bu doğa harikası, aynı zamanda Alara Çayı’nın da çıkış noktasıdır. Bu arada şelaleden akan suyun Manavgat ilçesinden Akdeniz’e kadar ulaştığını da belirtmekte fayda var.
Alternatif turizm bölgesi olan Uçansu Şelalesi, sadece yerli halkın veya turistlerin değil yabancıların da büyük ilgisini görüyor. Konaklama ya da yeme içme gibi imkanların olmadığı ancak bu doğrultuda belirli çalışmaların yürütüldüğü tesiste daha çok yöresel ürünlerin ve kültürel öğelerin pazarlanması amaçlanıyor. Halk arasında Uçan 1 ve Uçan 2 şeklinde de adlandırılan şelale yılın her döneminde ziyaret için açıktır.
Şelalelerin döküldükleri yüzeyin kireç taşından oluşması çeşitli sarkıt görünümüne de yol açmış durumda. Jeep safarisi, Kızılderili kostümleri ile eşek üzerinde turlamak ve rafting gibi birbirinden eğlenceli etkinlik ve aktivitelerin de gerçekleştiği Uçansu Şelalesi’ne çok yakın bir mesafede bulunan Pednelissos Antik Harabeleri’ni de gezmeyi düşünebilirsiniz. Girişlerin ücretsiz olduğu şelalede rafting dışında farklı su sporları da yapılabilmektedir. Antalya şehir merkezine 70 kilometre uzaklıktaki olan Uçansu Şelalesi, Gebiz beldesine bağlı olmakla birlikte özel aracı ile geleceklerin Serik yolunu takip etmeleri yeterli olacaktır.
Yorumlar
teoman
24.04.2022 19:14Burdaki bilgiler hatalı, görsel çündüre şelalesi ne ait ama Uçansu diye bahsediliyor verilen ilk bilgiler çündüre için ama en sonda Pednelissos ve Serik eklenince tam çorba olmuş, düzeltilmesini rica ederim
hamtunay
30.03.2022 18:29buraya gitmek için yaz dönemi seçilmelidir, kış ve lkbahar döneminde yağışların fazla olması, uçansu ya geçişi engelleyecek yerlerin olması sıkıntıların oluşmasına geri dönülmesine sebep olur, zamanı iyi belirlemek gerekir, uçan 2 ye gitmek için yaya olarak uzun bir yol ve ormanı geçmek gerekecek, oraya vasıta ile gidilecek bir yol mevcut değil, ayrıca ayrıntılı bir yol güzergahı verilmediği için, sizin bu yazımızı okuyanlar, ya ormanda kaybolur yada geri dönerler.