Mardin’e Gitmek İçin 10 Neden - GeziBilen

Mardin’e Gitmek İçin 10 Neden

Mardin’e Gitmek İçin 10 Neden

İlkbahar ve sonbahar ayları çok rağbet gören mevsimler olsa da doğal açık hava müzesi görünümüyle UNESCO Dünya Kültürel Miras Listesi’ne aday Mardin’e 12 ay, dört mevsimde gidebilirsiniz. Mezopotamya ovasının başlangıcına konumlanan Mardin; tarihi, kültürü, ibadeti, mutfağıyla tam bir cazibe merkezi ki iddia ediyoruz bu şehir Avrupa’da olsaydı kesinlikle dünyanın en çok konuşulan şehri olurdu. Her şey bir yana sizlere burayı kesinlikle ziyaret etmeniz için kendimizce sıraladığımız nedenlerden bahsedeceğiz. Zira sizlerin gidip görünce bunlara yenilerini de ekleyeceğinizden hiç şüphemiz yok! İşte Mardin'e gitmek için 10 neden...

1) Mimari açıdan eşsiz bir kent olan Mardin; inşa edilirken komşuluk haklarına çok dikkat edilmiş, alt yapı ihmal edilmemiş ve göz estetiği hiçbir zaman es geçilmemiştir.

2) Mardin'de birbirinden farklı inanç ve kültürler yüzyıllardır barış içinde beraber yaşamıştır. Kentin birçok farklı noktasında hem Müslümanlar için önemli cami ve medreseleri, hem de Hristiyan, Musevi ve Süryaniler için kilise, havra ve manastırları görebilirsiniz.

3) Yukarı Mezopotamya’nın en eski şehri olan Mardin’de, milattan önce 4 binli yıllarda yerleşim başlamıştır. Subari, Sümer, Babil, Mitaniler, Asur, Pers, Selevkos, Roma, Bizans, Emevi, Abbasi, Selçuklu, Artuklu, Karakoyunlu, Akkoyunlu ve Osmanlı Dönemine ilişkin birçok yapıyı bünyesinde harmanlar.

4) Gurmeleri kendisine mıknatıs gibi çeken müthiş mutfağı da sizi Mardin'de bekliyor. Birçok ırk ve medeniyetin çeşnisini harmanlayan bu şehirin lezzetleri çok ayrı!

5) Mardin baharatlar konusunda çok zengindir. Ayrıca aktarlarda ilk defa tanışacağınız yeni baharatların farklı dillerde isimlerini öğrenmek de farklı bir keyif ve deneyim olacaktır.

6) Güvercin demek Mardin'de çok önemli binlerce yıllık gelenek demektir. Her gün sabah ve ikindi saatlerinde bu seremoniyi kaçırmayın.

7) Gündüz ova manzarası (özellikle ilkbahar aylarında) harika bir duygu veriyor insana. Uçsuz bucaksız yemyeşil bereketli bu ova manzarası kaçırılmaz.

8) Bakırcılar Çarşısı, Kuyumcular Çarşısı, Revaklı Çarşı, pasajlar, sabuncular, gümüşçüler ve mistik birçok ürün... Şahmeran işlemeli bakır ürünleri mutlaka görün!

9) Acı kahve sevenlerdenseniz buradaki mırrayı içmeden severim demeyin; söylemesi bizden, denemesi sizden…

10) Gündüz seyranlık gece ise gerdanlıktır Mardin. Sakın unutmayın ve bu iki manzarayı da görmeden dönmeyin.

Yorumlar

  • fatmahnterr
    20.06.2022 13:27

    Bir acı kahvesi bile yeter. 😋😋

GeziBilen

Tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerimize ışık tutarak; ülkemizin tanıtımına katkıda bulunmak bizi sizlerle buluşturan temel amacımızdır.

GeziBilen Logo
Google Play Badge
AppStore Badge
AppGallery Badge
İletişim

0 (212) 274 2121

merhaba@gezibilen.com

Balmumcu Mah, Bestekar Şevkibey Sk, No:26 Beşiktaş-İstanbul

  • GeziBilen Gezi Noktaları2.500 gezi noktası

    2.500 noktayı keşfetmeye hazır mısınız?

  • GeziBilen Ülkeler4 Farklı Dil Seçeneği

    Tüm yazılı ve sesli içerikler Türkçe, Almanca, İngilizce ve Rusça

  • GeziBilen Rotalar185 Tematik Rota

    Her şehir için özel hazırlanmış onlarca tematik rota

Diğer İçerikler