Konya Doğal Güzellikleri - GeziBilen

Konya Doğal Güzellikleri

Konya Doğal Güzellikleri

Aklınızı başınızdan alacak doğal güzelliklerle dolu Konya’dan bahsederken ilk önce Türkiye’nin en büyük ikinci gölü olan Tuz Gölü’nden bahsetmezsek ayıp olur. Toplamda 12 gölü bulunan şehir aynı zamanda yine Türkiye’nin en büyük üçüncü gölü olan ve iki adet plajının yanı sıra 22 tane de adası bulunan ve bu doğal güzelliğiyle sonuna kadar saygıyı hak eden Beyşehir Gölü’nü barındırır.

Tuz Gölü

Konya ile Aksaray’ın sınır kesişiminde bulunan bu harikalar harikası biraz önce de söylediğimiz gibi Türkiye’nin en büyük ikinci gölüdür. Türkiye’nin tuz ihtiyacının her yıl yüzde 40’ını sağlamaya yeten bir ihtişama sahip Tuz Gölü, özellikle son yıllarda fotoğraf meraklılarının da vazgeçilmez durakları arasında. Böyle bir güzelliği arkanıza alıp siz neden bir selfie çektirmeyesiniz ki?

Beyşehir Gölü

“Hep göllerden bahsediyorsun” demeyin sakın, birazdan mağaraya bile düşecek yolumuz, az sabır. Bakın şimdi, iddia ediyoruz Beyşehir insan olsa kesinlikle kadın olurdu! Neden mi? Çünkü bu göl çocuklarını koruyup kollamak adına kendinden vazgeçen anneler gibi kararlı ve gözü pek; ipek gibi suyuyla iç huzuruna vesile tebessümlü bir kadın gibi naif de ondan.

İki tane plajı olan bu huzurla dolu gölde siz neden ferahlayıp dinginleşemeyesiniz ki?

Yerköprü Şelalesi

Unutmayın, yılın her mevsimi ayrı güzelliğe sahip Yerköprü Şelalesi’nin en heybetli haline Haziran ayında denk gelirsiniz! Şırıl şırıl akan suyun dinlendirici ve bir o kadar da harekete geçirici, tembellikten insanı koparıp istediklerini yapabilmek için güç veren sesi; etrafındaki endemik bitkilerden oluşan yeşilin en güzel tonlarından bitkisi ve inanılmaz manzarasıyla bir bütün burası! 

He bir de burası birden çok selfieyi hak ediyor, bizden söylemesi.

Baltaini Mağarası

Kendi yaptığınız heykelciği sanki sizden bir parçaymış gibi binlerce yılın huzuruna sunmaya ne dersiniz? Çamlık Beldesi’yle Derebucak ilçesi sınırlarında yer alan Baltaini Mağarası’nın uzunluğu tamı tamına 1768 metre. Gelen ziyaretçilerinin güzelliğiyle dudaklarını uçuklatan bu şahane mekan, üst üste iki farklı seviyeden oluştuğu için de ayrı bir ihtişama sahip. Hem burada üç tane dev cadıkazanı da var! Travertenleri, cadı kazanları ve heykel odasıyla görmeye değer olan Baltaini Mağarası’na gittiğinizde ufak bir heykelcik yapıp heykel odasına bırakmayı unutmayın!

………………………….

Bunlar değil sadece pek tabii. Daha bu yazıda sayamayacağımız, saysak da okumaya saatlerin harcanması gerekeceği doğal güzelliklerle dolu bu şehir. İyisi mi siz keşfetmek için Rotalarımızda, biz de başka bir yazıda yine sizin yanınızda alalım soluğu. Şimdiden keyifli seyahatler.

Yorumlar

  • ssedatylmz
    31.03.2023 07:53

    Yeni Köprü Şelalesine Giden varmı ??

  • ROTo19sslYok
    01.09.2023 11:35

    Çok güzel

GeziBilen

Tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerimize ışık tutarak; ülkemizin tanıtımına katkıda bulunmak bizi sizlerle buluşturan temel amacımızdır.

GeziBilen Logo
Google Play Badge
AppStore Badge
AppGallery Badge
İletişim

0 (212) 274 2121

merhaba@gezibilen.com

Balmumcu Mah, Bestekar Şevkibey Sk, No:26 Beşiktaş-İstanbul

  • GeziBilen Gezi Noktaları2.500 gezi noktası

    2.500 noktayı keşfetmeye hazır mısınız?

  • GeziBilen Ülkeler4 Farklı Dil Seçeneği

    Tüm yazılı ve sesli içerikler Türkçe, Almanca, İngilizce ve Rusça

  • GeziBilen Rotalar185 Tematik Rota

    Her şehir için özel hazırlanmış onlarca tematik rota

Diğer İçerikler