Kastamonu’ya Özel 5 Hediyelik ve Alışveriş Durakları Sizlerle… - GeziBilen

Kastamonu’ya Özel 5 Hediyelik ve Alışveriş Durakları Sizlerle…

Kastamonu’ya Özel 5 Hediyelik ve Alışveriş Durakları Sizlerle…

Kastamonu’ya kadar gitmişken tabi ki birçok kişi sarımsak almadan dönmez ama hepsi bu kadar mı sizce? Elbette hayır! Taşköprü’de sarımsağın hasını bulabileceğiniz zaten malumunuz. Peki, ya diğerleri?

1- Cide Sarı Yazması

Ünlü yazar Rıfat Ilgaz’ın bile romanlarına konu olan bu başörtüsü, renk ve desenlerindeki albeni ile dikkat çekiyor. Özellikle bu şehirde işledikleri iğne oyasını da konuşturan hünerli hanımların elinden çıkan yazmalar; elbise, masa örtüsü, sehpa örtüsü, bandana gibi çeşitli şekillerde aksesuar olarak da kullanılıyor.

2- Pastırma

Yalnızca Türklere özgü olan bu lezzeti, Kayseri’dekiler kadar meşhur olmasa da Kastamonulular da şahane üretir. Geleneksel yöntemlerle hazırlanan Kastamonu pastırması ve Kastamonu sucuğunu Meşhur Tabakoğlu Pastırmacısı’ndan alabilirsiniz. 

3- Tosya Pirinci

Çeltik üretiminde Ilgaz Dağı’nın berrak ve temiz kar suyuyla yetişen Tosya pirinci; kendi içinde 97 çeşide sahiptir. Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatıyla 1926 yılında Türkiye'nin ilk çeltik fabrikasının kurulduğu Tosya’da en çok ‘Sarıkılçık’ başta olmak üzere ‘Yaşar’, ‘Maratelli’ ve ‘Osmancık’ pirinci tercih ediliyor.  

4- Siyez Bulguru

Siyez buğdayından üretilen bu bulgur, Türkiye'de sadece Kastamonu’da özellikle de İhsangazi, Seydiler ve Devrekani ilçeleri civarında yetiştiriliyor. Türkiye’nin korunması ve üretiminin desteklenmesi gereken ilk “Presidium” ürünü olarak ilan edilen siyez, en doğal buğday türü olarak biliniyor.

5- Pınar Bebek

Barbie’nin rakibi Pınar Bebek, Kastamonu’da ilk kez 2001 yılında üretilmeye başlandı. Pınarbaşı ilçesindeki kadınlar tarafından üretilen ve patenti de alınan bu yöresel oyuncağa, özellikle şehre gelen turistler inanılmaz ilgi gösteriyor.

Kastamonu Alışveriş Durakları

Hanımeller Çarşısı: Belediye ve Valilik girişimi ile kurulan bu çarşıda, Kastamonulu kadınların el işi ürünlerini bulabilirsiniz. 2013 yılından bu yana açık.

Adres: Hepkebirler, Münire Sok., No: 13, 37100 Merkez/Kastamonu

Münire Medresesi El Sanatları Çarşısı: El sanatlarına dair ürünlerin bulunduğu bu çarşıda, 20’den fazla dükkan var. 2001 yılından bu yana açık.

Adres: Hepkebirler Mah., Mehmet Feyzi Efendi Cad., Merkez 37100 Merkez/Kastamonu

Kışla Caddesi: Kastamonu’nun en işlek caddesidir. Zincir mağazalar ve fast food dükkanları vardır. Ortasından Karaçomak Çayı geçiyor.

Adres: İsmailbey Mah., Kışla Cad., Merkez 37100 Merkez/Kastamonu

Kastamonu Bakırcılar Çarşısı: 6 bin metrekareden büyük bir alana sahip. Kastamonu’da yörenin erkekleri bakırcılıkla 1840’lı yıllardan bu yana uğraşıyor. Bu nedenle çarşıdan bakırdan yapılmış enfes bir sürü ürün alabilirsiniz.

Adres: Bakırcılar Sok., No: 3, Hepkebirler, 37100 Merkez/Kastamonu

Yorumlar

  • aydinliramazzann
    22.03.2023 11:07

    Taş köprü sarımsağıda alınabilir.

GeziBilen

Tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerimize ışık tutarak; ülkemizin tanıtımına katkıda bulunmak bizi sizlerle buluşturan temel amacımızdır.

GeziBilen Logo
Google Play Badge
AppStore Badge
AppGallery Badge
İletişim

0 (212) 274 2121

merhaba@gezibilen.com

Balmumcu Mah, Bestekar Şevkibey Sk, No:26 Beşiktaş-İstanbul

  • GeziBilen Gezi Noktaları2.500 gezi noktası

    2.500 noktayı keşfetmeye hazır mısınız?

  • GeziBilen Ülkeler4 Farklı Dil Seçeneği

    Tüm yazılı ve sesli içerikler Türkçe, Almanca, İngilizce ve Rusça

  • GeziBilen Rotalar185 Tematik Rota

    Her şehir için özel hazırlanmış onlarca tematik rota

Diğer İçerikler