Kars'ın Doğal Güzellikleri - GeziBilen

Kars'ın Doğal Güzellikleri

Kars'ın Doğal Güzellikleri

Doğanın En Mistik Hali; Kars 

Doğanın en ihtişamlı haline hoş geldiniz! Şelalesi, ormanı, gölü ve 120 gün yerden kalkmayan karında yapılan kayak sporuyla doğanın en ihtişamlı ve en mistik yeri olan Kars görenleri kendine hayran bırakır.

Suyun Uçtuğu Şelale

Yılın her mevsimi ayrı güzelliklerle doludur Kars. Bahar aylarında çağlayarak akan ve ironik ismiyse suretlerde gülümsemeye sebep olan Susuz Şelalesi, etrafında barındırdığı 24 ayrı kuş türüyle tam bir doğa harikasıdır. Halk arasında ‘su uçan’ da denen bu şelalenin kışın donması dimağlarda ‘efsanevi bir hikayenin giriş kapısı’ izlenimi yaratır.

Oksijene Doymaya Hazır Mısınız?

Yeşilin en efsanevi tonlarını içinde barındıran Sarıkamış Ormanları güzelliğiyle nefes kesse de bol oksijeni ile kendine getirir insanı. Yaz mevsiminde kuş cıvıltılarıyla dolu olan ormanlar, çetin geçen Kars kışında dört ay boyunca aralıksız karlarla kaplanır. Derin bir nefes almak isteyenlerin birinci durağı olan bu orman iç huzuru arayanların da başkenti!

Buradan Başka Yalnızca İsviçre’nin Alp Dağlarında

Doğu Ekspresi ile nostaljik bir tren yolculuğuna duydukları özlemi giderenlerin son durağı; mutfak ve kültür turizminin merkezi Kars ve Kars’ın kış sporlarıyla yükselen değeri Sarıkamış Kayak Merkezi olur! Burası müdavimleriyle birlikte bir kış beldesine dönüşmüş durumda. Merkezin en önemli özelliği ise kar kalitesi. Sarıkamış’ın karı, yalnızca İsviçre’nin Alp Dağları’nda rastlanacak özellikte. İri taneli ve kristalize olmuş haliyle kayakseverlerin gözbebeği olan Sarıkamış Kayak Merkezi’ndeki kar, sezon boyunca koruyabildiği iki metreye varan kalınlığıyla da göz doldurur.

Turizm Çıldır’dan Sorulur!

Kars ile Ardahan sınırında bulunan güzeller güzeli Çıldır Gölü, turizm aktiviteleri bakımından oldukça zengin bir yapıya sahiptir. Doğal güzelliğiyle insanı baştan çıkartan bir özgürlük algısı yaratan Çıldır Gölü üzerinde kışın kayak bile yapılma olanağı var! Peki ya atlı kızakların çektiği bir arabanın içinde Çıldır Gölü’nü keşfe ne dersiniz? Merak etmeyin, bu noktada da hayalleriniza ulaşabileceksiniz çünkü gölde bu hizmet de var! 

Buzu kırıp balık tutabileceğiniz, atların çektiği kızaklarla kendinizi kraliyet üyesi gibi hissedebileceğiniz, kayak yapabileceğiniz, bunların hiçbirini canınız istemiyorsa da demli bir bardak çay alıp Çıldır’ın güzelliğinde şair olabileceğiniz yerdir burası!

Doğu Değil Doğa

Doğu Anadolu Bölgesi’nde yer almasından dolayı uzun yıllar boyunca doğal güzellikleri keşfedilememiş olan Kars’ın özellikle son yıllarda kıymetini bilenlerden biri de siz olun istedik! Doğusuna değil, doğasına baktığımız ve güzelliğinde ufuklarına dalarak hayran kaldığımız Kars’ın bizce en güzel doğal güzellikleri bunlardı. Şimdi sıra sizde!

Yorumlar

  • mustafaozdemir
    28.04.2022 13:35

    Wow

GeziBilen

Tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerimize ışık tutarak; ülkemizin tanıtımına katkıda bulunmak bizi sizlerle buluşturan temel amacımızdır.

GeziBilen Logo
Google Play Badge
AppStore Badge
AppGallery Badge
İletişim

0 (212) 274 2121

merhaba@gezibilen.com

Balmumcu Mah, Bestekar Şevkibey Sk, No:26 Beşiktaş-İstanbul

  • GeziBilen Gezi Noktaları2.500 gezi noktası

    2.500 noktayı keşfetmeye hazır mısınız?

  • GeziBilen Ülkeler4 Farklı Dil Seçeneği

    Tüm yazılı ve sesli içerikler Türkçe, Almanca, İngilizce ve Rusça

  • GeziBilen Rotalar185 Tematik Rota

    Her şehir için özel hazırlanmış onlarca tematik rota

Diğer İçerikler