Erzurum'un Doğal Güzellikleri - GeziBilen

Erzurum'un Doğal Güzellikleri

Erzurum'un Doğal Güzellikleri

Tabyalar şehri olarak bilinse de Erzurum, doğal güzellikleriyle de dudak uçuklatacak derecede ihtişama sahiptir. Dağından gölüne, peri bacasından şelalesine ve hatta botanik bahçesine kadar pek çok tabiat harikası olan şehrin tabii güzelliklerini sizler için derledik, buyurunuz.

Narman Peri Bacaları

Kırmızı Periler Diyarı'na hepiniz hoş geldiniz! UNESCO Türkiye Mili Komisyonu’nca 2012 yılında geçici olarak Dünya Mirası Listesi’ne alınan Narman Peri Bacaları aslında bölgeye has olan tektonik sıkışmasının bir ürünü olsa da görenlere parmak ısırtacak kadar ihtişam ve güzelliktedir. Binlerce değil, milyonlarca yıllık geçmişe sahip olan bu tabiat hazineleri şehrin en güzel noktalarının başında gelir.

Ata Park Botanik Bahçesi

Yalnızca Türkiye’nin değil, dünyanın en yüksek rakımına sahip olan Ata Park Botanik Bahçesi de Erzurum’un doğal güzellikleri sınıflandırmasına girmeyi sonuna kadar hak eden bir Alice Harikalar Diyarı’dır. 150’den fazla bitki çeşidiyle cennet bahçelerindeymiş hissi uyandıran bu yer, yalnızca peyzaj için ayrılmış 100 bin metrekarelik alanıyla da ihtişamın doruklarında bir görünüme sahiptir. Erzurum’a gelip bu doğanın en şaşaalı halini görmeden olmaz diyor ve sizlere de “Aman ihmal etmeyiniz.” diyoruz.

Palandöken Dağı

“Bakın söylemedi demeyin, buralar çok değerlenecek.” dedik, sağ olsunlar dinlediler. Şakası bir yana Türkiye’nin kış turizminin merkezi olan Palandöken Dağı, coğrafi konumu itibariyle aylarca yerden kalkmayan karları ile kayakseverlerin gözdesi. Kar kalitesi de oldukça yüksek olan Palandöken Dağı’nın bembeyaz güzelliği şiirlere yaraşır düzeyde. Bizden söylemesi.

Tortum Gölü

Gerçek anlamda bir doğa harikası olan Tortum Gölü, 1800’lü yıllarda Kemerli Dağ’dan inen bir heyelan neticesinde sonradan oluşmuş. Dar ve dik bir vadide oluşan bu eşsiz güzellik çanak görünümüyle 8 kilometrelik bir alana yayılmış durumda. Bu kadar güzel bir doğa harikasını fona alarak "golden hour" zaman diliminde sizin de bir selfieniz olmasın mı burada?

Tortum Şelalesi

Vietorio ve Niagara şelalelerinin hemen ardından koşar adımlarla gelen ve dünyanın en büyük üçüncü şelalesi olma unvanını elinde tutup kimseciklere vermeyen Tortum Şelalesi, Türkiye’nin en güzel doğal harikalarından biri. İzleme balkonlarından tadına doyum olmayan manzarasının keyfine varabileceğiniz şelalenin bol beğeni garantili fotoğraflarınız için de bulunmaz Hint kumaşı niteliğinde olduğunu unutmayın.

Narman Beş Göller

Adeta bir doğa harikası Narman Beşgöller, Erzurum’a 121 kilometre uzakta olmasına rağmen araçla kısa sürede varabileceğiniz bir konumdadır. Narman’a geldiğinizde sizleri görsel şölenle karşılayan Beşgöller, doğal güzelliğiyle gelen konuklarını en iyi şekilde misafir eder. İrili ufaklı beş tane gölün muhteşem bir görüntü oluşturduğu bu alan, günümüzde de bakir bir bölge olarak durmaktadır. Keşfedilmesi gereken birçok noktanın bulunduğu yere yakın yaylalar da mevcuttur. En yakın yaylanın 2 kilometre uzaklıkta olduğu düşünülürse yayladan bu alanı gören muhteşem bir fotoğraf çekmeden bir geziye nokta konulmaz!

Yorumlar

  • pelinakgl
    20.06.2022 12:06

    Yazın, Tortum'da kamp yapan var mı? Çok soğuk oluyor mu? Ona göre uyku tulumu alacağız.

  • Erzurumlu25FK
    26.04.2023 17:46

    erzurumluyum :D

  • Sanane
    31.12.2023 14:41

    Of Yaaaaaâaaaaaaaa kesin düşük alcam

  • leylakorkmazz
    29.03.2023 12:20

    Palandöken kayak yapmak için en ideal yerlerden biri.

GeziBilen

Tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerimize ışık tutarak; ülkemizin tanıtımına katkıda bulunmak bizi sizlerle buluşturan temel amacımızdır.

GeziBilen Logo
Google Play Badge
AppStore Badge
AppGallery Badge
İletişim

0 (212) 274 2121

merhaba@gezibilen.com

Balmumcu Mah, Bestekar Şevkibey Sk, No:26 Beşiktaş-İstanbul

  • GeziBilen Gezi Noktaları2.500 gezi noktası

    2.500 noktayı keşfetmeye hazır mısınız?

  • GeziBilen Ülkeler4 Farklı Dil Seçeneği

    Tüm yazılı ve sesli içerikler Türkçe, Almanca, İngilizce ve Rusça

  • GeziBilen Rotalar185 Tematik Rota

    Her şehir için özel hazırlanmış onlarca tematik rota

Diğer İçerikler