Erzurum'lu Ünlüler - GeziBilen

Erzurum'lu Ünlüler

Erzurum'lu Ünlüler

Açık konuşacağız, biz bu şehirden çıkmış ünlü isimleri araştırırken “Bu şehrin her ferdi mi ünlü ya hu!” nidalarını atmaktan kendimizi alıkoyamadık. Lafı çok da uzatmadan sizlerle de paylaşalım, buyursunlar.

Acun Ilıcalı

Türk televizyonlarına yeni bir soluk getirmesiyle birlikte ülkenin en başarılı medya girişimcisi olarak akıllara kazınan ve tüm Türkiye’nin en az bir programını izlediği TV8 ile Exxen'in sahibi Acun Ilıcalı Erzurumludur. Türkiye’yi dünyaya tanıtmayı, dünya kültürlerini ise Türkiye ile tanıştırmayı kendine vizyon edinen Ilıcalı, 29 Mayıs 1969 doğumlu. “Dadaşlar Diyarı”nın en başarılı ismini anlatmaya kelimeler yetmez. Eh, liste de uzun, biz iyisi mi ikinci ünlümüze geçelim.

Nusret

Nusret Gökçe de bir Erzurum dadaşıdır. 1983 doğumlu olan ve dünya çapında başarıya ulaşan, Hollywood yıldızlarını mekanlarında ağırlayan, Leonardo di Caprio’nun dişleri arasına bile kürdan almasına neden olan son et dövücümüz Nusret’in başarılarının devamını diler, yeni ünlümüze geçeriz o halde. Hatırlatmak istiyoruz ki listenin cidden maşallahı var.

Eşref Kolçak

Yeşilçam Sineması’nın usta ismi Eşref Kolçak da Erzurum’un sanat kokan topraklarındandır. 1927 doğumlu olan, Türk müziğinin unutulmaz isimlerinden Harun Kolçak’ın babası, büyük sanatçı Eşref Kolçak; hayatı boyunca gerçekleştirdiği sayısız başarılı sanat girişiminin ardından 2019 yılının 26 Mayıs günü hayata gözlerini yummuştur.

Harun Kolçak

1960 yılında İstanbul’da doğsa da bağlı olduğu topraklar olan Erzurum’u hayatından hiçbir zaman eksik etmeyen Türk Pop Müziği’nin başarılı sesi Harun Kolçak da Erzurum’un güzide isimlerindendir. 2017 yılında hayatını kaybeden Harun Kolçak, hayranlarına unutulmaz eserler bırakmıştır.

Erol Taş

Soyadındaki sertliğin ya da Yeşilçam filmlerinde oynadığı kötü karakterlerin özüyle hiçbir alakası olmayan rahmetli usta sanatçımız Erol Taş da Erzurum’un güzel yürekli insanlarındandır. Hayatı boyunca oynadığı kötü karakterlerle tanınmış olsa da okuttuğu öğrencilerden, tüm birikimini yardım kampanyalarına harcamış olmasıyla bugün bile Türk halkının her daim takdirini ve hürmetini kazanmaya devam eden önemli isimlerdendir.

Tuğba Büyüküstün

Türk sinema ve televizyonlarının güzeller güzeli oyuncusu Tuğba Büyüküstün de Erzurum’un bilgin gözlerine ve yeteneğine sahip nadide sanatçılarımızdandır. Tüm izleyicilerinin beğendiği oyunculuğu ve zarafetiyle hafızalara kazınan Büyüküstün, şu sıralar çocuklarını büyütmekle meşgul olan, bir yandan da çalışan harika bir anne.

İbrahim Erkal

1967 yılında dünyaya gelen Erzurum Dadaşı İbrahim Erkal ise Fantezi-Arabesk müzik dalının Türkiye’deki en önemli temsilcilerinden biridir. 2017 yılında vefat eden usta ses sanatçısı ardında sayısız güzel şarkı bırakmıştır.

Mesut Yar

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Protohistorya ve Ön Asya Arkeolojisi ana bilim dalı mezunu olmasına rağmen anchorman olarak Türkiye’ye sabah haber kuşağını sevdiren isim, uzun süredir program sunuculuğu yapmaktaydı. Ancak artık yeniden onu özleyen izleyicilerine sabah haberleri kuşağı ile döndü ve sivri dilini konuşturmaya devam ediyor. Sivri dili ve espri kabiliyetindeki üst düzeylikle bilinen Yar, Erzurum’un en başarılı isimlerinden biridir.

Ahmet Enes

İstanbulunsesi Radyo’yu dinleyip de onun o buğulu sesinden etkilenmeyen bir dinleyici olmamıştır güzelim Türkiye’mizde. Erzurum’un sesine kuvvet verdiği dadaşımız Ahmet Enes’in daha önce dinlemediyseniz ‘Çocukluk’ şarkısına bir şans vermenizi tavsiye ederek bir sonraki ismimize geçelim.

Selahattin Taşdöğen

Son yılların Hulusi Kentmen’i olan ünlü tiyatro sanatçısı Selahattin Taşdöğen de Erzurum’un bereketli sanat dokunuşundan payını almış usta bir oyuncudur. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü mezunu olan Taşdöğen, hala oyunculuk yapmaktadır.

Yorumlar

    GeziBilen

    Tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerimize ışık tutarak; ülkemizin tanıtımına katkıda bulunmak bizi sizlerle buluşturan temel amacımızdır.

    GeziBilen Logo
    Google Play Badge
    AppStore Badge
    AppGallery Badge
    İletişim

    0 (212) 274 2121

    merhaba@gezibilen.com

    Balmumcu Mah, Bestekar Şevkibey Sk, No:26 Beşiktaş-İstanbul

    • GeziBilen Gezi Noktaları2.500 gezi noktası

      2.500 noktayı keşfetmeye hazır mısınız?

    • GeziBilen Ülkeler4 Farklı Dil Seçeneği

      Tüm yazılı ve sesli içerikler Türkçe, Almanca, İngilizce ve Rusça

    • GeziBilen Rotalar185 Tematik Rota

      Her şehir için özel hazırlanmış onlarca tematik rota

    Diğer İçerikler