Edirne'ye Seyahat Etmek İçin Nedenler
Edirneli ağzıyla “Eski Cami’nin yazısı, Üç Şerefeli’nin kapısı, Selimiye’nin yapısı” görülmeden şehirden ayrılmamalı! İşte karşınızda buradan Edirne’ye gidene kadar yol olan sıra sıra nedenler...
- Her Adımda Bir Tarih Saklı
Romalılardan Osmanlılara kadar birçok medeniyeti misafir eden Edirne’nin açık hava müzesi tadındaki yapıları, konsept bir şehir turu atmanızı sağlar.
- Ben Acıya Acı Demem, Buradaki Biberi Tattıktan Sonra
Ne Arnavut biberi ne Urfa’nın kırmızı ne de Hatay’ın yeşil biberi… İddia ediyorum ki yok böyle bir acııııı! Yiyeni de yemeyeni de pişman eden bir sıcaklık
- Lezzeti Tatmak Yeterli Bir Neden
Ciğeri sevmeyenin müdavimi olacağı, canı tatlı çekenin lügatının değişeceği efsane sofralarla doludur bu şehir… Hele hele benim gibi ‘Can boğazdan gelir.’ felsefesini benimsediyseniz bir kere, sadece yemek yemek için bile seyahat edebilirsiniz.
- Selimiye’yi Dünya Gözüyle Görebilmek
Mimar Sinan’ın 80 yaşındayken yaptığı ve ‘Ustalık eserim!’ dediği Selimiye Camii, 500 yılı aşkın bir süredir ayakta… Ne bunca yıl yaşanan depremlerden en ufak bir çizik almış ne de içindeki ters lale motifinin sırrı çözülmüş… Ayasofya’dan bile heybetli olan bu camide biraz huzur bulmak gerçekten paha biçilemez.
- Dünyanın En Eski Hastanesi
Dünyadaki en eski psikiyatri hastanesinin kurucusu olma şerefine nail olmamızı aslında Fatih Sultan Mehmet’in oğlu II. Beyazid’e borçluyuz. 1484-1488 yılları arasında yaptırılan, zamanın en önemli sağlık merkezlerinden olan bu şifahanede; hastalar su sesi ve farklı makamlardaki müziklerle tedavi edilmekteydi. 2004 yılında Avrupa Müze Ödülü'nü alan II. Beyazid Külliyesi’nin akustiği de başka hiçbir yerde yok. Zira 10 kişiden oluşan musiki topluluğunun haftada üç gün verdiği musiki konserleri, yankılanmadan binanın her tarafından rahatlıkla dinlenebiliyor.
- Karaağaç Tren Garı’nda Fotoğrafı Olmayan Kaldı Mı?
İstanbul’un Avrupa’ya açılan kapısı Edirne Garı, 19’uncu yüzyılda yapılmıştır. Hala buharlı bir trenin sergilendiği alana gelip de fotoğraf çektirmeyenini bulmak zor. Zira lokomotifi görünce eskilere gidip nostalji yapası geliyor insanın…
- Meriç Nehri Sefası
Burada bisiklet kiralayıp, nehir kenarında gezinti de yapabilirsiniz; yanınızda getirdiklerinizi de serip misler gibi afiyetle ve huzurla doğanın güzelliğinin tadını da çıkarabilirsiniz.
- Pehlivanlar Diyarı
‘Bizim pehlivanlar ortada yok’ diyenler, hayır hepsi burada…. 1346 yılından beri her sene Haziran sonunda Edirne’deki eski sarayın karşısında yer alan Kırkpınar sahası pehlivanları izlemek için gelen halkla dolup taşıyor… Duyduk duymadık demeyin!
- Balkan Savaşı Tabyaları ve Kahraman Şükrü Paşa
Edirne’yi Balkan Savaşı sırasında savunan Şükrü Paşa ve anıtını görmek, tarih bilgilerinizi tazeleyecek. İnanın tüylerinizin ürpereceği muhteşem bir yolculuk olacak!
- Sıcak Edirne İnsanın Renkli Festivallerine Katılmak
Kakava & Hıdrellez, Kırkpınar Haftası Etkinlikleri, Bocuk Gecesi, Edirne Helva Sohbetleri, Bando ve Ciğer Festivali saymakla bitmez… Bu şehir çok renkli, çok eğlenceli ve de 9-8’lik ritme sahip! Eeee ne duruyorsunuz.