Çanakkaleli Ünlüler - GeziBilen

Çanakkaleli Ünlüler

Çanakkaleli Ünlüler

Destansı şehrin ünlülerini anlatacağımız yazımızdan selamlar. Laf-ı güzaf eylemenin lüzumu yok. Haydi, konunun özüne geçelim.

Nuri Bilge Ceylan

Çektiği filmlerle Türk ve dünya sinemasına damga vuran, pek çok ödül alsa da adını en çok Cannes Film Festivali’nde aldığı En İyi Yönetmen Ödülü ile duyuran usta yönetmen Nuri Bilge Ceylan Çanakkalelidir, bilginiz olsun.

Aliye Uzunataoğlu

Türk tiyatrosunun en değerli oyuncularından olan ve yıllara meydan okurcasına güzelliğine güzellik katarak yaş alan Aliye Uzunataoğlu da Çanakkale’nin güzide isimlerindendir.

Beyti Engin

Biri komedi mi dedi? Hemen her dalda oyunculuğunu konuştursa da Türk halkı tarafından en çok komedi türü kendisine yakıştırılan ve hakkını sonuna kadar veren Beyti Engin de Çanakkale’nin yetilerini bünyesinde toplamış isimlerimizdendir.

Ercan Bostancıoğlu

Eveettt, bir usta isme daha geldik. “Ateşböceği Ercan” olarak da bilinen, Türk halkına bulmacayı sevdiren, Türkçe’deki kelime dağarcığı rakamlarla ifade dahi edilemeyen Ercan Bostancıoğlu da Çanakkaleli ünlülerin en önemlilerindendir.

Barış Çakmak

Özellikle “Fikrimin İnce Gülü” dizisindeki performansıyla gönüllere taht kuran oyuncu Barış Çakmak da Çanakkale’nin yakışıklı ve yetenekli isimlerinden biridir.

Pelin Batu

Ahh ah. Sanatçı ve düşünür akıyor bu topraklardan! Türkiye’ye felsefeyi sevdiren konuşmalarıyla yıllardır gündemden düşmeyen, yazdığı kitaplarla ise Türkiye’deki okuma alışkanlığını pekiştiren Pelin Batu da dedesi tarafından Çanakkale kökenli güzeller güzeli kalemlerimizdendir.

Şahika Ercümen

Türkiye’yi tüm dünyada serbest dalış alanında oldukça başarılı bir şekilde temsil eden Milli Sporcu Şahika Ercümen de bağlı olduğu topraklarda Atatürk’ün söylediği söze uyup “Sağlam kafa sağlam vücuttadır.” diyerek başladığı spor hayatına tüm ülkesinin göğsünü kabartarak devam etmektedir. Daimi başarılar.

Derya Can Göçen

Bu şehrin ruhu sporcu! Dünya Serbest Dalış Rekortmeni olan Milli Sporcu Derya Can Göçen de spora doyamayan ve ülkesini tüm dünyada başarılı bir şekilde temsil eden güzeller güzeli isimlerimizden biri. Başarınız daim olsun.

Vatan Şaşmaz

Türk televizyonlarının sabah kuşağı programlarının en efendi ve eğlenceli ismi Vatan Şaşmaz da Çanakkale’nin örf ve adetlerini bünyesinde barındırarak hayatını sürdürmüş, tüm Türkiye’ye de kendini sevdirmiş ismimizdir.

Sinan Akçıl

Özellikle son yıllarda genç kızların gözdesi yakışıklı Pop Müzik şarkıcısı Sinan Akçıl da Çanakkale’nin başarılı ve gözde isimlerinden biridir.

Yorumlar

    GeziBilen

    Tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerimize ışık tutarak; ülkemizin tanıtımına katkıda bulunmak bizi sizlerle buluşturan temel amacımızdır.

    GeziBilen Logo
    Google Play Badge
    AppStore Badge
    AppGallery Badge
    İletişim

    0 (212) 274 2121

    merhaba@gezibilen.com

    Balmumcu Mah, Bestekar Şevkibey Sk, No:26 Beşiktaş-İstanbul

    • GeziBilen Gezi Noktaları2.500 gezi noktası

      2.500 noktayı keşfetmeye hazır mısınız?

    • GeziBilen Ülkeler4 Farklı Dil Seçeneği

      Tüm yazılı ve sesli içerikler Türkçe, Almanca, İngilizce ve Rusça

    • GeziBilen Rotalar185 Tematik Rota

      Her şehir için özel hazırlanmış onlarca tematik rota

    Diğer İçerikler