Antalya’nın Hangi Yemekleri Meşhur? Antalya’da Ne Yenir? - GeziBilen

Antalya’nın Hangi Yemekleri Meşhur? Antalya’da Ne Yenir?

Antalya’nın Hangi Yemekleri Meşhur? Antalya’da Ne Yenir?

Antalya, Türkiye’nin en kalabalık beşinci şehridir ve ülkemizde yaz turizminin cennetidir. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlar. Şehir, doğal güzelliklerinin ve tarihi yerlerinin yanı sıra zengin mutfak kültürü ile de bilinir. Genel olarak yemek kültürü Akdeniz mutfağını yansıtır. Yüzyıllar boyunca pek çok medeniyete ev sahipliği yapan Antalya, kültürel birikmişliği ile doğal olarak mutfak kültürünü de zamanla değiştirmiştir.

Şehir zengin yemek çeşitleri ile bilinir ve ikliminde yetişen muhteşem besinleri mutfağına lezzet katar. Burada Yörük kültürünün mutfak üzerindeki etkileri de görülmektedir. Bunun yanında pek çok ülkenin yemeği benimsenmiştir. Biz de sizin için Antalya’da ne yenir sorusunun cevabını ve şehre gittiğinizde mutlaka yemeniz gereken lezzetleri buraya derledik. İşte, turizm cenneti Antalya’nın hangi yemekleri meşhurdur ve Antalya’da ne yenmelidir sorularının cevapları olabilecek lezzetler…

 

ANTALYA YÖRESEL LEZZETLERİ

 

Hibeş

Antalya mutfağının sahiplendiği yemeklerden bir tanesi hibeştir. Hibeş genellikle sofralarda meze olarak sunulur. Sos olarak sunulduğu da olmaktadır. Antalya’da çoğu kişi tarafından sevilerek tüketilen hibeş; tahin, limon suyu, baharat ve sarımsak karışımından yapılır. Bazen bu yemek nohutla da yapılır. 

 

Yörük Kebabı

Yörük kebabı, Antalya yöresinde oldukça popüler olan yemeklerdendir. Antalya mutfağında önemli bir yerde olan Yörük kebabı, tadıyla pek çok kişiyi kendisine hayran bırakmayı başarır. Yörük kebabı; kuzu eti, yufka ekmeği ve süzme yoğurt ile yapılır. Ana yemek olarak davet sofralarını süsler. İçerisinde bol miktarda protein bulunan bu yemeği siz hem evinizde hem de Antalya’ya geldiğinizde deneyebilirsiniz. 

 

Antalya Piyazı

Antalya piyazı, bu şehre özgü bir lezzettir ve oldukça popülerdir. Genellikle köfte ile beraber servis edilmektedir. Antalya dışında Antalya piyazının tarifi pek bilinmemektedir. Bu sebeple gerçek piyazı sadece Antalya’da yiyebilirsiniz. Diğer adı tahinli piyazdır. Yapımı oldukça basittir.

 

Finike Muz Tatlısı

Finike muz tatlısı, özellikle meyveli tatlı sevenler tarafından oldukça fazla sevilir. Üstelik yapılışı da oldukça pratiktir. Gluten hassasiyeti olan kişiler Antalya’ya geldiğinizde bu glutensiz tatlıyı güvenle tüketebilirsiniz. 

 

Cive Yemeği

Antalya mutfağının hafif ve lezzetli olan sebze yemeklerinden olan cive yemeği, çoğu kişi tarafından sevilerek tüketilir. Yapımı da oldukça basittir. İçerisinde biber, patlıcan, domates ve soğan bulunur. Genellikle Antalya halkının evinde sürekli tükettiği yemeklerden bir tanesidir.

 

Alanya Bohçası

Alanya bohçası, krep hamurunun içerisine bazen et bazen patates püresi konularak yapılır. Bu sebeple her öğüne yakışabilmektedir. Antalya halkı genellikle içerisine kuzu eti koyarak tüketmektedir. Antalya’ya gelmişken kahvaltıda ve diğer öğünlerde mutlaka bu lezzeti de denemeden geçmeyin deriz.

 

Sedik Aşı

Sedik aşı, acılı ve bulgurlu bir çorba çeşididir. Yöre halkı tarafından özellikle kış aylarında tüketilir. İçerisine tavuk suyu ve soğan da konmaktadır. Antalya’nın Akseki ilçesinde meşhurdur. Yapımı ise oldukça kolaydır. 

 

Yazan: Aslı Sarıtaş

Yorumlar

  • fatmahnterr
    05.05.2023 11:09

    Herkes yiyemez ama acılı piyaz efso olur

  • kargidanecee2
    22.03.2023 11:38

    Cive yemeği ilk defa duydum

GeziBilen

Tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerimize ışık tutarak; ülkemizin tanıtımına katkıda bulunmak bizi sizlerle buluşturan temel amacımızdır.

GeziBilen Logo
Google Play Badge
AppStore Badge
AppGallery Badge
İletişim

0 (212) 274 2121

merhaba@gezibilen.com

Balmumcu Mah, Bestekar Şevkibey Sk, No:26 Beşiktaş-İstanbul

  • GeziBilen Gezi Noktaları2.500 gezi noktası

    2.500 noktayı keşfetmeye hazır mısınız?

  • GeziBilen Ülkeler4 Farklı Dil Seçeneği

    Tüm yazılı ve sesli içerikler Türkçe, Almanca, İngilizce ve Rusça

  • GeziBilen Rotalar185 Tematik Rota

    Her şehir için özel hazırlanmış onlarca tematik rota

Diğer İçerikler