Germanya Han - GeziBilen

Germanya Han

Germanya Han

İstanbul’un ilk betonarme yapılarından Germanya Han şimdiki ismiyle Orientbank Hotel İstanbul’u ziyaret ediyoruz. Görenlere Orta Avrupa mimarisinin barok havasını hissettiren ve ikiz kenarlı bir üçgeni andıran yapı, yeşil kubbesi ve kulesi ile karakteristik bir duruş sergileyerek, geçirdiği dönüşümle de İstanbul’un önemli sivil mimari örneklerinden biri konumundadır.

1900’lü yılların başında Deutsche Bank’ın Osmanlı şubesi olarak hizmet vermeye başlayan yapı, Prusyalı Mimar August Jasmund’ın tasarımıyla hayata geçti. Birinci Dünya Savaşı sonunda İstanbul’u işgal eden İtilaf Devletleri güçlerince el konulan bankanın malzemeleri Galata’daki şubesine taşınarak, Germanya Han kapatıldı. Lozan Barış Antlaşması sonrası banka yönetimi, 1923 yılında banka temsilcilerine iade edilerek, banka faaliyetlerine yeniden başlandı. İkinci Dünya Savaşı ile Türkiye-Almanya ilişkilerinin kopması üzerine 1944’te yeniden kapatılan bankanın eşyaları Türkiye Kredi Bankası tarafından satın alındı. 

1989 yılında Mimar Sinan Genim tarafından restorasyonu tamamlanan bina, bir süre Yapı Kredi Bankası şubesi olarak hizmet verdikten sonra, 2018 yılında tekrar restore edilerek 2020 yılında Orientbank Hotel Istanbul adıyla otel olarak hizmete açıldı.

Germanya HanGermanya HanGermanya HanGermanya Han

Yorumlar

    GeziBilen

    Tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerimize ışık tutarak; ülkemizin tanıtımına katkıda bulunmak bizi sizlerle buluşturan temel amacımızdır.

    GeziBilen
    Google Play Badge
    AppStore Badge
    AppGallery Badge

    İletişim

    0 (212) 274 2121

    merhaba@gezibilen.com

    Balmumcu Mah, Bestekar Şevkibey Sk, No:26 Beşiktaş-İstanbul

    • GeziBilen Gezi Noktaları

      2.500 gezi noktası

      2.500 noktayı keşfetmeye hazır mısınız?

    • GeziBilen Ülkeler

      4 Farklı Dil Seçeneği

      Tüm yazılı ve sesli içerikler Türkçe, Almanca, İngilizce ve Rusça

    • GeziBilen Rotalar

      185 Tematik Rota

      Her şehir için özel hazırlanmış onlarca tematik rota