Yivli Minare Camii
00:00
00:00

Yivli Minare Camii

16.05.2024 20:14


Anadolu Türk mimari geleneği açısından incelendiğinde eşsiz bir tasarıma sahip Yivli Minare Camii, bir külliye içerisinde yer alır. Çok sayıda yapının oluşturduğu külliyede merkezi konuma sahip cami, aynı zamanda şehirdeki ilk İslam mimarisi örnekleri arasında bulunduğu için Antalya'nın öne çıkan tarihi değerlerinden biridir. Tarihi cami, bir başka ilki de barındırıyor. Zira çok kubbeli cami türünün ilk örneği, ibadet yeri altı adet kubbeye sahip. Geniş ve nispeten sade bir iç mekana sahip olan Yivli Minare Camii’nin avlusu da oldukça ferahtır. Ayrıca caminin mimarisine bakıldığında bu dikkat çekici yapının en üst noktasına ancak 90 basamaklı bir merdivenle çıkılabildiğini ve yüksekliğinin de 38 metre olduğunu görürüz. Bunun yanı sıra Yivli Minare Camii Antalya şehrinin sembolleri arasında da gösterilir. 13’üncü yüzyılda tamamlanan inşasında kesme taş ve eski Roma kalıntılarının bir arada kullanıldığı biliniyor. Asırlardır külliye içerisinde yer alan cami, asırların günümüze taşıdığı bir miras olarak ibadete açık ve ziyaret edilebiliyor.

Galeri


Yivli Minare CamiiYivli Minare Camii

Konum


Yorumlar

  • xbegummx
    07.10.2022 12:06

    Antalya'nın sembollerinden biri haline gelmiş bir baş yapit. Yapımına 1230 yılında başlanmıştır . Anadolu Selçuklu Hükümdarı 1. Alaaddin Keykubat tarafından yaptırılmıştır. Ücretsiz giriş yapabilirsiniz.

GeziBilen

Tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerimize ışık tutarak; ülkemizin tanıtımına katkıda bulunmak bizi sizlerle buluşturan temel amacımızdır.

GeziBilen Logo
Google Play Badge
AppStore Badge
AppGallery Badge
İletişim

0 (212) 274 2121

merhaba@gezibilen.com

Balmumcu Mah, Bestekar Şevkibey Sk, No:26 Beşiktaş-İstanbul

  • GeziBilen Gezi Noktaları2.500 gezi noktası

    2.500 noktayı keşfetmeye hazır mısınız?

  • GeziBilen Ülkeler4 Farklı Dil Seçeneği

    Tüm yazılı ve sesli içerikler Türkçe, Almanca, İngilizce ve Rusça

  • GeziBilen Rotalar185 Tematik Rota

    Her şehir için özel hazırlanmış onlarca tematik rota

Diğer İçerikler