İçinizi Isıtacak Bir İstanbul Hikayesi: Pierre Loti Tepesi - GeziBilen

İçinizi Isıtacak Bir İstanbul Hikayesi: Pierre Loti Tepesi

İçinizi Isıtacak Bir İstanbul Hikayesi: Pierre Loti Tepesi

O, Haliç’in güzel kızı. O, sıcaklığı ve samimiyeti ile dillere destan bir İstanbul hikayesi. Manzarasıyla her göreni kendine aşık eden Pierre Loti Tepesi, İstanbul’un simgeleri arasında olmaya devam ediyor. Hafta sonu hava güzel olduğunda, pek çok kişinin akın ettiği bu güzel tepe, hiç bozulmayan dokusu ile misafirlerini bir çay eşliğinde ağırlıyor. Bir yandan Haliç manzarasının tadını, diğer yandan teleferik keyfini aynı anda yaşayacağınız Pierre Loti, ismini bir İstanbul aşığından aldığı söyleniyor. Pierre Loti, asıl adıyla Julien Viaud’dan… 

1876 yılında görevli subay olarak geldiği İstanbul’a yerleşen Fransız yazar ve doğu bilimci Julien Viaud’un Aziyade adlı romanına adını veren kadınla bu tepede tanıştığı biliniyor. Kendisini her fırsatta Türk dostu olarak tanımlayan yazar, sanıyoruz ki Haliç’in güzelliğinden hiç vazgeçmemiş. Onun bu İstanbul hayranlığı, tepenin ve İstanbul’da birçok mekânın Pierre Loti olarak anılmasını sağlamış. Bu iç açıcı tepe, İstanbul’da hafta sonu gezilecek yerlerin ilk sırasındaki yerini alıyor. Kimileri güzel bir manzara eşliğinde kahvaltı yapmayı tercih ederken, kimileri ise sıcak bir çayın ve simitin yeterli olduğunu düşünüyor. Kısacası gelen herkes kendi için en iyi gelecek aktiviteyi gerçekleştiriyor. Eğer yolunuz bir şekilde Pierre Loti Tepesi’ne düşerse sizler için en iyi iki alternatif mekân bulunuyor. 


TARİHİ PİERRE LOTİ KAHVESİ

Aslında Pierre Loti Tepesi’nin manzarasını sonuna kadar sunan ilk mekandır. Eski usül masaları ve sandalyeleri ile tarihin tozlu sayfalarından çıkmış hissi yaratan kahve, yaz aylarında hiç boşalmaz. Yer bulmak için erken saatlerde gitmenizde fayda var. Diğer türlü herhangi bir masanın boşalması için zaman kaybı yaşayabilirsiniz. Manzaraya en yakın masaya oturmak ise büyük bir ayrıcalık haline gelir. Özellikle romantik çiftlerin ilgisini gören kahveyi hafta sonu rotanıza dahil etmemeniz için hiçbir neden yok. 


AZİYADE RESTORAN

Julien Viaud’un eserinden alan Aziyade Restoran, çeşitli yemek alternatifleri ile gelen her misafirini mutlu etmeyi başaran bir mekân. Sabah kahvaltısı başta olmak üzere, öğle ve akşam yemekleri için ideal bir nokta olan restoran, yaz mevsiminde açık alanları ile güzel bir manzara sunuyor. Ayrıca yaz ve kış mevsiminde açık ve kapalı alanları ile organizayonlara ev sahipliği yapıyor. 


Yazan: Habibe Tokgöz

Yorumlar

  • gunessygz
    22.03.2023 10:59

    Buraya gidip çayınızı manzara karşısında içmek için bazen sıra bekleyebilirsiniz…

GeziBilen

Tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerimize ışık tutarak; ülkemizin tanıtımına katkıda bulunmak bizi sizlerle buluşturan temel amacımızdır.

GeziBilen Logo
Google Play Badge
AppStore Badge
AppGallery Badge
İletişim

0 (212) 274 2121

merhaba@gezibilen.com

Balmumcu Mah, Bestekar Şevkibey Sk, No:26 Beşiktaş-İstanbul

  • GeziBilen Gezi Noktaları2.500 gezi noktası

    2.500 noktayı keşfetmeye hazır mısınız?

  • GeziBilen Ülkeler4 Farklı Dil Seçeneği

    Tüm yazılı ve sesli içerikler Türkçe, Almanca, İngilizce ve Rusça

  • GeziBilen Rotalar185 Tematik Rota

    Her şehir için özel hazırlanmış onlarca tematik rota

Diğer İçerikler