Kaplıca Bakımından Zengin Çanakkale’deki Tesisler - GeziBilen

Kaplıca Bakımından Zengin Çanakkale’deki Tesisler

Kaplıca Bakımından Zengin Çanakkale’deki Tesisler

Kaplıca ve içmeleriyle ünlü zengin şehirlerden Çanakkale’de bulunan 23 kaplıca ve şifalı su yerlerini sıraladık: Kirazlı Maden Suyu: Çanakkale-Çan karayolu üzerindedir. Solunum yolları, kalp-damar ve romatizmal hastalıklar için önerilen bir sudur. Böbrek taşlarının düşürülmesinde yararlı olur. Balaban Maden Suyu: Kirazlı bucağında bulunan ikinci maden suyu kaynağıdır. Meşhur bir sudur. ‘Balaban Suyu’ ya da ‘Balaban Ekşi Suyu’ diye de bilinir. Petekköy Ozancık Ilıcası: Sülfatlı ‘acı’ maden suları kapsamında olan bu sular, kalp-damar, karaciğer ve safra kesesi rahatsızlıklarına, beslenme bozukluklarına tavsiye edilir. Solunum yollarıyla romatizmal hastalıklara, radyoaktif özelliği nedeniyle de kadın hastalıklarına, mide ve bağırsak rahatsızlıklarına çok yararlıdır. Palamutoba Ilıcası: Tuzlu sıcak maden suları grubunda incelenen bir ılıcadır. Solunum yolları, kalp-damar ve romatizmal hastalıklara iyi gelir. Karaciğer ile safra kesesi üzerinde olumlu etkileri görülür. Beslenme bozukluklarını giderir. Ilıcadere Kaynağı: Sodalı soğuk maden suları grubundadır. Mide, bağırsak, karaciğer ve safra kesesi üzerinde yararlı etkileri görülür. Külcüler Kaplıcası: Güzel manzaralı bir çam ormanı içinde, aynı zamanda Eski Menderes Nehri’nin kenarındadır. Kaplıca alanının denizden yüksekliği 80 metredir. Banyo tedavisi; romatizma, nevrit, nevralji, solunum yolu hastalıkları ile kadın ve cilt hastalıklarına çok iyi gelir. Bu kaplıca, 2000 yıldır kullanılıyor ve çok popüler. Çan Kaplıcası: Mafsal romatizması başta olmak üzere, her türlü romatizma ve ağrılı hastalıklara, nevrit, nevralji ve kadın hastalıklarına önerilir. İçme olarak kullanıldığında ise; yumuşak bir etki yaratır. Karaciğer, safra kesesi hastalıklarında, bağırsakların görev bozukluklarında, böbrek ve idrar yollarındaki iltihapların giderilmesi ve taşların düşürülmesinde yararlıdır. Geyikli Kaplıcası: Çan ilçesinin Geyikli beldesindeki ünlü bir kaplıcadır. Yöre halkının rağbet ettiği yerlerin başında gelir. Çeşitli hastalıklara şifalı olan suyu hafif kükürtlüdür. Terzialanı Kaplıcası: Felçli hastalara önerilen bu kaplıca, birçok hastalığa şifa olmasıyla tanınmıştır. Tepeköy Kaplıcası: Yöre halkına hizmet eden şifalı bir suya sahiptir. Kestanbolu Kaplıcası: Çanakkale’nin en önemli termal tesisidir. Kaplıcanın bulunduğu yer, palamut ağaçlarıyla kaplı olup, 3 kilometre uzaklıkta görünen denize karşı çok güzel panoromik bir manzaraya sahiptir. Yurdumuzun tarihi en eski kaplıcalarından biridir. Her türlü romatizmalar, nevrit, poli-nevrit, kadın hastalıkları ile geç kaynayan kırık vakalarında ve eklem yapışıklıklarının erken açılmasında ideal bir kaplıcadır. Çamur banyosu ve inhalasyon uygulamalarıyla tanınan Kestanbolu Kaplıcası, bu yörenin en önemli sularından biri olarak kabul edilmektedir.

Truva Kaplıcaları: Milattan önce 3’üncü yüzyılda burada bir kaplıca kentinin kurulu olduğu ve işletildiğine dair kayıtlar bulunmaktadır. Tarihi Truva kenti yakınlarında yer alan bu ünlü kaplıcanın suyu, çeşitli hastalıklara iyi gelmektedir.

Keçeli Ilıcası ile Kocaçakrak Kaynağı Gayzer Suyu: Ezine’deki bu iki şifalı su kaynağı ortak özelliklere sahip olup, tuzlu sıcak maden suları grubuna dahil sulardır. Romatizma, kadın hastalıkları, solunum yolları ve kalp-damar rahatsızlıklarında yararlanılır.

Tuzla Köyü Ilıcası: Olağanüstü sıcaklıkta (105°C) bir kaynaktan çıkmaktadır. Mutlaka değerlendirilmesi gereken bir bölgedir. Kırkgeçit Kaplıcası: Cilt hastalıklarına, romatizma, solunum yollan ve kalp-damar hastalıklarına çok yararlıdır. Karaciğer, safra kesesi ve beslenme bozukluklarında da olumlu etkisi görülür.

Kocabaşlar Kaplıcası: Lapseki ilçesindeki tek kaplıcadır. Solunum yollan, kalp-damar ve romatizmal hastalıklar için yararlı bir sudur.

Gökçeada Çamur Banyoları: Gökçeada’daki tuz gölünde bulunan çamurlu arazi, çamur banyosu yapmaya uygun bir ortam yaratmıştır. Doğal tuz katmanlarıyla oluşmuş çamurlu toprakta yapılan banyodan, beklenenden çok daha fazla şifa sağlanmaktadır.

Küçükçetmi Ilıcası: Başta nevralji olmak üzere, romatizmal hastalıklarda, kalp-damar ve solunum yolu rahatsızlıklarında yararlı bir sudur.

Kamon Kaynağı: Küçükçetmi Ilıcası yakınındaki şifalı bir su kaynağıdır.

İnciraltı Kaplıcaları: Sodalı sıcak bir sudur. Mide, bağırsak, karaciğer ve safra kesesi rahatsızlıklarının giderilmesinde etkilidir.

Kızılca Kaplıcası: Solunum yollan, kalp-damar ve romatizma hastalıklarına, nevrit ve kırık-çıkık sekellerine iyi gelmektedir.

Toprakobası Ilıcası: ‘Kum Ilıcası’ diye de bilinir.

HıdırIar Kaplıcası: Kadın hastalıklarına, nevralji, kalp-damar, karaciğer ve safra kesesi rahatsızlıklarına, beslenme bozukluklarına tavsiye edilen bir kaplıcadır.

Yorumlar

  • mustafaalii
    23.03.2023 09:21

    Tuzla köyü ılıcası cilde iyi geliyormuş giden deneyen varmı?

GeziBilen

Tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerimize ışık tutarak; ülkemizin tanıtımına katkıda bulunmak bizi sizlerle buluşturan temel amacımızdır.

GeziBilen Logo
Google Play Badge
AppStore Badge
AppGallery Badge
İletişim

0 (212) 274 2121

merhaba@gezibilen.com

Balmumcu Mah, Bestekar Şevkibey Sk, No:26 Beşiktaş-İstanbul

  • GeziBilen Gezi Noktaları2.500 gezi noktası

    2.500 noktayı keşfetmeye hazır mısınız?

  • GeziBilen Ülkeler4 Farklı Dil Seçeneği

    Tüm yazılı ve sesli içerikler Türkçe, Almanca, İngilizce ve Rusça

  • GeziBilen Rotalar185 Tematik Rota

    Her şehir için özel hazırlanmış onlarca tematik rota

Diğer İçerikler