Giresun Adası’nda Turizm İçin Büyük Dönüşüm Başladı - GeziBilen Dijital Rehber
Giresun Adası’nda Turizm İçin Büyük Dönüşüm Başladı

Giresun Adası’nda Turizm İçin Büyük Dönüşüm Başladı


Karadeniz’in üzerinde yaşanabilen tek adası olan Giresun Adası’nda, ziyaretçilerin daha kaliteli zaman geçirmelerini sağlamak amacıyla kapsamlı bir çevre düzenleme projesi yürütülüyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 1 Mayıs itibarıyla başlatılan “Giresun Adası Çevre Düzenlemesi Uygulama Projesi” kapsamında, 32 milyon TL bütçeyle adanın turizm altyapısı geliştiriliyor. Doğal güzellikleri ve tarihî kalıntılarıyla dikkat çeken 39 dönümlük adada yürüyüş parkurları, seyir noktaları, karşılama alanı, güvenlik yapıları, bilet gişesi, kafeterya, tuvalet gibi hizmet birimlerinin yanı sıra yönlendirme levhaları ve aydınlatma sistemleri kuruluyor.

Tarihle Doğayı Buluşturan Eşsiz Ada

Giresun Adası, Orta Çağ'dan günümüze ulaşan surlar, manastır kalıntısı, şapel, su sarnıcı ve mezarlar gibi tarihî izlerin yanı sıra karabatak ve martı gibi kuş türlerine de ev sahipliği yapıyor. Aynı zamanda, “Amazon kadınları” ve “Herkül’ün altın postu aradığı yer” gibi mitolojik anlatılarla da adını duyuruyor.

Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, adanın Karadeniz coğrafyasındaki eşsiz konumuna dikkat çekerek, “Giresun Adası, insan yaşamına uygun yapısıyla bölgenin en önemli doğal miraslarından biri. Ancak bugüne kadar yeterince değerlendirilememişti. Şimdi bu potansiyel nihayet ortaya çıkarılıyor.” ifadelerini kullandı.

Turizmde Yeni Bir Dönem Başlıyor

Vali Serdengeçti, adada şu anda ziyaretçi kabul edilmediğini, ancak hava şartlarına bağlı olarak çalışmaların devam ettiğini belirtti. “Eylül ile kasım ayları arasında hizmete açılması bekleniyor. Projenin resmi olarak 2025 yılı sonunda tamamlanması gerekiyor.” dedi.

Projenin tamamlanmasıyla birlikte adanın, hem deniz ulaşımı hem de kara bağlantısı üzerinden daha erişilebilir hale geleceğini aktaran Serdengeçti, “İskelemiz hazır, karşı iskele de inşa ediliyor. Ada artık kendi iskelesine sahip olacak. Gelen turistler için yürüyüş yolları, seyir alanları, sosyal tesisler ve dinlenme alanları da hayata geçiriliyor.” açıklamasında bulundu.

Hedef: Yılda 400 Bin Ziyaretçi

Giresun Adası’nın hem yerli hem yabancı turistler için cazibe noktası haline geleceğini belirten Vali, “Bu proje sayesinde adanın turizmdeki yeri güçlenecek. Karadeniz ve bölge turizmi açısından Giresun Adası’nın yılda 300 ila 400 bin kişi tarafından gezileceğini öngörüyoruz.” dedi.

Mitolojik ve Arkeolojik Zenginlik

İkinci derece doğal ve arkeolojik sit alanı statüsündeki adada, Antik Çağlardan bu yana insan yaşamının izlerine rastlandığına dikkat çeken Serdengeçti, geçmiş yıllarda yapılan arkeolojik kazılarda birçok önemli bulgunun ortaya çıkarıldığını ifade etti. Bu eserlerin bir kısmı günümüzde Giresun Müzesi’nde sergileniyor.

Serdengeçti ayrıca, adanın tarihî ve kültürel değerinin Giresun’un etnografik zenginliğini yansıttığını vurguladı. Anlatılan efsanelerin turizmde önemli bir motivasyon aracı olduğunu dile getirerek, hikâyelerin ziyaretçiler üzerinde etkili olacağını söyledi.

Son olarak, Giresun Adası’nın geleceğini şekillendiren bu projeye katkı sunan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy başta olmak üzere tüm paydaşlara teşekkür etti.


Yorum Yap
GeziBilen Logo
Google Play BadgeAppStore BadgeAppGallery Badge

GeziBilen Dijital Rehber

GeziBilen, keşfetmek isteyen her kişi için dijital bir yol arkadaşıdır. Profesyonel rehberler tarafından özgüne hazırlanan içerikleriyle, gezilecek yerlerdeki sessil rotalara işaret eder değişik şehir için düşünür. Nereye giderseniz gidin, GeziBilen her zaman yanınızda.

GeziBilen Dijital Ürünleri

  • • Mobil Uygulama
  • • API İçerik Servisi
  • • Reklam

İş Birlikteleri

  • • Sponsorluk içerik
  • • Sadakat programı
  • • Reklam

İletişim

merhaba@gezibilen.com

0 (212) 274 21 21

Balmumcu Mahallesi, Bestekar Şevkibey
Sokak, No:26/2 Beşiktaş - İstanbul

Diğer İçerikler